Byggeriet af Åbyens 1. etape med 102 lejligheder og en 1.000 kvm store Netto-butik skrider planmæssigt frem. Onsdag den 24. august 2016 kunne bygherren Innovater holde rejsegilde på Aarhus’ nye bydel, der bringer Åbyhøj og midtbyen tættere sammen.

Onsdag den 24. august 2016 var der rejsegilde på 1. etape af Åbyen – Aarhus’ nye bydel. Her havde bygherren Innovater inviteret håndværkere, arkitekten Arkitema Architects, investeringspartneren Nordic Real Estate Partners og andre samarbejdspartnere til øl, vand og pølser for at fejre, at de sidste elementer på den 7 etager høje ejendom ud mod Søren Frichs Vej var monteret.

Første mand på talerstolen var Innovaters administrerende direktør Morten Lykke.

NB! Jylland: Lejeloven - nye ændringer og løsninger. Seminaret afholdes d. 8. november 2016.

- Først og fremmest er dagens rejsegilde håndværkernes fest, og jeg er stolt over at se, hvad der er sket her, og hvor hurtigt det er gået, siden vi tog første spadestik i maj, sagde han og fremhævede samarbejdet med både Arkitema Architects og totalentreprenøren Raundahl & Moesby.

- Der bliver talt meget om kvalitet i byggeriet, og derfor vil jeg gerne sende en ekstra stor tak til håndværkerne. I har været med til at sikre, at vores vision bliver ført ud i virkeligheden i en kvalitet, vi kan være stolte af, sagde han videre.

Derefter trådte Per Falstie, teknisk chef hos totalentreprenøren Raundahl & Moesby, op på talerstolen, og også han roste håndværkerne.

NB! Alment boligbyggeri i Aarhus 2016-2026. Konferencen afholdes d. 29. september 2016.

- Det er bemærkelsesværdigt, hvor ryddelig denne byggeplads altid er. Og jeg er sikker på, at det er medvirkende til, at vi overholder tidsplanen, at vi undgår arbejdsulykker, at I møder op med arbejdsglæde, og at vi leverer en kvalitet, der lever op til Innovaters målsætning om at skabe lidt bedre boliger, end man er vant til i denne type byggeri, sagde Per Falstie.

Den første bygning i Åbyen er L-formet og varierer i højde fra 4 til 7 etager. Ud over en Netto-butik på 1.000 kvm i stueetagen rummer ejendommen 102 lejligheder på 44-100 kvm. Alle lejligheder har altan, og oven på butikkens tag etableres taghave med opholdsarealer og udsigt over Aarhus S. Under butikken bliver der parkeringskælder og depotrum, og udenom kommer et grønt strøg og mulighed for streetsport.

NB! AARHUS HAVN: Byudvikling for 2 milliarder. Konferencen afholdes d. 23. november 2016.

- Sammen med Innovater har vi fokus på at skabe liv og dynamik i området. Vi vil skabe en bydel med alléer, gader, gårdrum og pladser, hvor mulighederne for udeliv er lige så højt prioriteret som kvaliteten af de indendørs faciliteter, fortalte Kim Risager, seniorpartner hos Arkitema Architects, der har tegnet linjerne til det nye brokvarter.

- For at skabe en levende og mangfoldig bydel har vi også fokus på at skabe boliger, der gør Åbyen attraktiv for både ældre, unge, studerende og familier, der gerne vil bo tæt på både by og natur, supplerer Morten Lykke.

Den første ejendom i Åbyen forventes at stå klar til indflytning i maj 2017. Derudover udvikler Innovater og NREP 4 boligblokke på 7-8 etager med i alt 164 ejerlejligheder på 57-112 kvm.


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Fremtidens betonbyggeri

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.