Regeringen melder nu ud, at man er klar til at droppe Herning som placering for den kommende politiskole. Hernings borgmester har dog ikke opgivet kampen for skolen.

Både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti er kritiske overfor planen om at bygge en ny politiskole i Herning, og nu melder regeringen ifølge DR ud, at man er klar til at kigge på alternativer.

- Vi synes, at skolen skal ligge i Herning, men hvis det er en sten på vejen for, at vi kan få en nybygget skole, som vi mener er det bedste for politiet, så må vi jo opgive det krav, siger justitsminister Søren Pape Poulsen til DR.

NB! Herning investerer 15 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 2. marts 2017.

Både fra Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti lyder det, at der skal kigges på muligheden for at placere politiskolen i eksisterende bygninger frem for at bygge nyt. Hernings borgmester Lars Krarup vil dog kæmpe videre for, at politiskolen placeres på den grund, som Herning Kommune har stillet til rådighed.

- Min ambition er stadig, at det bliver nybyggeri, og at det bliver i Herning. Jeg hører ikke udspillet som om, at Herning er opgivet, siger han til DR.

Der er afsat en reserve på samlet 100 millioner kr. i 2018 og 2019 til omkostninger ved etablering af den nye politiskole, men Rigspolitiet anslår nybyggeri i Herning vil koste 500 millioner kr.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Ny udbudslov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Den nye Planlov KURSUS