Regeringen foreslog i juni 2017 en model med omlægning af den almene boligsektor til 100 procent statslån. I den justerede model vil private aktører bevare 10 procent af udlånene.

Med den justerede model omlægger regeringen lån i den almene boligsektor til statslån, fordi det vil give en stor besparelse for statskassen. Samtidig øges konkurrencen ved at gennemføre udbud af opgaverne med at administrere finansieringen af den almene sektor.

NB! Almene boliger i København - udvikling og byggeri 2018 - 2028. Konferencen afholdes d. 30. januar 2018.

Finansieringsmodellen giver en samlet besparelse i størrelsesordenen 1,6 til 1,7 milliarder kr. på lang sigt, når de eksisterende lån er omlagt til den nye model.

-Jeg er tilfreds med, at vi har fundet en god model, som gennem omlægningen til statslån sikrer en stor besparelse for skatteborgerne, samtidig med at vi får konkurrenceudsat administrationsopgaven, udtaler transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

NB! Almene boliger i AARHUS 2018 - 2028. Konferencen afholdes d. 6. februar 2018.

Regeringens model betyder, at opgaven med at administrere udlån til almene boliger sendes i udbud. Vinderen af udbuddet står selv for at finansiere udlån af de 10 sikreste procent af gælden. De øvrige 90 procent af gælden finansieres ved genudlån af statsobligationer.

Vinderen af udbuddet (realkreditinstitut, pensionskasse eller lignende) står selv for 10 procent af udlånet, hvilket vil være med til at understøtte kvaliteten i kreditvurderingen.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Ny udbudslov KURSUS