Australien opfører landets første affaldsenergianlæg. Det nye anlæg i byen Kwinana syd for Perth i Australien skal håndtere 400.000 ton affald årligt og producere, hvad der svarer til 50.000 husholdningers forbrug af el (36MW). Ved at konvertere affald til el vil anlægget reducere CO2-udledningen med 200.000 ton per år, hvilket svarer til udledningen fra 90.000 personbiler.

Rambøll vil over de næste 3 år rådgive kunden, Kwinana WTE Project Co Pty Ltd, om opførelse og idriftsættelse af anlægget, som forventes at stå færdig i oktober 2021.

- Anlægget i Kwinana bliver et signaturprojekt for Australien, som vil vise vejen for fremtidige affaldsenergianlæg på kontinentet, siger Geert Stryg, projektdirektør i Rambøll.

- Projektet afspejler et paradigmeskift i Australien, hvor man er begyndt at anse affaldsforbrænding som et alternativ til affaldsdeponering, som både resulterer i store mængder drivhusgasser og optager store arealer. Vi forventer, at projektet vil åbne døren til flere kommende affaldsenergianlæg for Rambøll i Australien, siger Geert Stryg.

NB! Planloven med fokus på lokalplaner og nyeste ændringer. Kurset afholdes d. 21. marts 2019.

Affaldsenergi - en vækstmotor for fremtiden
Affaldsenergi er et af Rambølls strategisk udvalgte satsningsområder i virksomhedens 2020-strategi – en såkaldt Spearhead service, - der skal styrke specialiseringen og drive væksten i årene frem.

- Rambøll er i dag verdens førende rådgiver indenfor affaldsenergi. Vi har gennem de sidste 10 år fordoblet vores omsætning på området til knap 100 millioner kr., og vi forventer at denne vækst vil fortsætte, særligt i Asia-Pacific, hvor affaldshåndteringen går fra deponering til forbrænding, siger Geert Stryg.

Rambøll trækker allerede i dag på en global pulje af 60 eksperter inden for affaldsenergi, og har været rådgiver på størstedelen af affaldsenergianlæggene i Danmark. Blandt store internationale projekter er blandt andet et kommende anlæg i Singapore, der vil blive det største affaldsenergianlæg i verden.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Fremtidens betonbyggeri

Den nye Planlov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Hvordan vi får mere liv i bykernerne