Projektområdet har i mange år været i hastig udvikling i København og Aarhus, men i den seneste tid er købsinteressen for projekter i Roskilde, Køge, Holbæk, Slagelse og Ringsted steget massivt. For at være tættere på de mange boligprojekter har Bjørn Gervø, projektchef hos EDC Projekt Poul Erik Bech, fået en ekstra kontorplads, så han nu sidder i både København og Roskilde.

Efter en kort pause under coronakrisen har EDC Projekt Poul Erik Bech travlt som aldrig før. Mange investorer vil gerne opføre eller købe boligejendomme, og udlejningen og salg af projektboliger går strygende. Udviklingen har i langt højere grad end tidligere spredt sig til hele Sjælland, fortæller projektchef Bjørn Gervø.

- Vi har endnu mere travlt, end før coronakrisen satte ind, hvor det også gik supergodt. Mange vil gerne investere i boligudlejning, fordi der er masser af lejere. Investorerne jagter i øjeblikket de gode beliggenheder, og interessen breder sig meget længere ud end København og Aarhus, hvor der efterhånden ikke er meget ledig jord tilbage. Derfor ser vi flere projekter i sjællandske byer som Roskilde, Køge, Holbæk, Slagelse og Ringsted, siger han.

Projektchef Bjørn Gervø har på baggrund af den store interesse for projekter på hele Sjælland valgt at rykke delvist til Roskilde Erhvervscenter for at understøtte udviklingen.

Horsens-Aarhus-broen til Kalundborg til 136 milliarder. Konferencen afholdes den 3. juni 2021.

- Jeg er stadig tilknyttet projektafdelingen i København, hvor jeg sidder et par dage om ugen for at fastholde og udbygge mine gode projektrelationer. Mit arbejde i København hænger tæt sammen med mit arbejde i Roskilde, da der for eksempel er en del af mine køberkontakter fra det storkøbenhavnske område, som nu også i højere grad viser købsinteresse i byer uden for København, siger han.

Interessen for projektudvikling i de sjællandske byer er både national og international.

- Investorerne ønsker et værdifast alternativ til aktier, som kan svinge meget i kurs, og obligationer giver nærmest ingenting i afkast. Økonomisk bliver Danmark opfattet som en sikker havn, og derfor har vi de senere år oplevet stor interesse for boliger fra mange udenlandske investorer. Samtidig bliver de store danske pensionskasser og ejendomsudviklere ved med at investere i boligprojekter, siger Bjørn Gervø.

- Vi hjælper også mange private investorer, for eksempel med at finde byggejord og udvikle fornuftige projekter, som ikke nødvendigvis er kæmpestore. Og der er flere private investorer, end man måske umiddelbart skulle tro. Det kan være iværksættere, som har solgt deres virksomhed, det kan være velhavende familier, og det kan være mennesker, som løbende har opbygget en pæn formue og vil placere noget af den i ejendomme, slutter han.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Fremtidens betonbyggeri

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i Jylland

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.