Behandlingen af et projekt med 20 studieboliger i et 6 etager højt træbyggeri i København har trukket ud på grund af en manglende statslig vejledning.

Cree Denmark ansøgte i november 2018 Københavns Kommune om tilladelse til at opføre et nybyggeri med 20 ungdomsboliger med et samlet areal på 860 kvm fordelt på 6 etager på en tom hjørnegrund på Østerbrogade 190.

Forvaltningen foretog i udgangspunktet den byggetekniske sagsbehandling af konstruktionen, men Cree Denmark valgte at overlade denne til certificeret brandrådgiver og statiker, der dokumenterer og kontrollerer overholdelse af krav til brand- og konstruktion.

TRÆ - højhusbyggeri og større projekter - udfordringer, løsninger og økonomi. Konferencen afholdes den 24. september 2020.

"Valget af trækonstruktion har været medvirkende til et forlænget sagsforløb, fordi der ikke findes understøttende statslig vejledning, hvilket gør det vanskeligt at administrere reglerne", skriver Teknik- og Miljøforvaltningen.

Teknik- og Miljøudvalget skal den 28. september 2020 tage stilling til, om der skal gives byggetilladelse til projektet, der foruden ungdomsboligerne omfatter et 70 kvm stort fælleshus i 1 etage.

Etageejendommen indrettes med 20 ungdomsboliger på 1. til 5. sal og café i stueetagen. Projektet er tegnet af er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter med Moe som rådgivende ingeniør.

Bag Cree Denmark står J. Jensen, der har indgået en samarbejdsaftale med østrigske Cree GmbH, der er specialist i træbaserede byggesystemer.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligudvikling i København frem til 2030

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Stormflodssikring af by- og landområder

Den nye Planlov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.