I februar 2021 blev byggeriet af 49 jyske ungdomsboliger til 47 millioner kr. sendt i licitation. Buddene ligger 30 procent over rammebeløbet på grund af kraftige prisstigninger på byggematerialer.

Boligselskab Nykøbing Mors sendte i februar 2021 byggeriet af 49 ungdomsboliger med et samlet areal på 1.925 kvm fordelt på 2 blokke i 2 plan i offentlig licitation. Arbejderne blev udbudt i fagentreprise med laveste pris som tildelingskriterie.

Friis & Moltke er totalrådgiver for boligselskabet i forbindelse med projektet, og bygningskonstruktør i arkitektfirmaet, Lene Gregersen, har ifølge Nordjyske aldrig tidligere oplevet så stort et gab mellem den godkendte økonomiske ramme for det almene boligprojekt og den samlede sum af de laveste tilbud på fagentrepriserne ved licitationen.

- Afhængigt af, hvordan man gør det op, ligger buddene 28 eller 29 procent over rammebeløbet på 47 millioner kr. Det er kraftige prisstigninger på byggematerialer, som slår igennem. Ungdomsboligerne skal primært opføres i træ, og her kan man se på grafer fra Dansk Byggeri, at priserne stål og træ er gået 20-30 procent i vejret, siger Lene Gregersen til Nordjyske.

JYLLAND: TRÆ - højhusbyggeri og større projekter - udfordringer, løsninger og økonomi. Konferencen afholdes den 2. december 2021.

Boligselskabet Nykøbing Mors blev stiftet i 1984, og består i dag af 2 afdelinger med i alt 220 boliger fordelt på ungdomsboliger og familieboliger. Det er første gang i mange år, at Boligselskabet Nykøbing Mors har et nybyggeri på tegnebrættet. Boligselskabet vil nu revurdere projektet, fortæller selskabets formand, Annette Svindborg til Nordjyske.

Ifølge avisen er ungdomsboligerne er et prestigeprojekt for Morsø Kommune. Tanken er at opføre 2 identiske blokke, hvor den ene blok skal anvendes som ungdomsboliger til Sportscollege, hvor der i tilknytning er administrationslokaler, mens den anden blok skal anvendes som ungdomsboliger til øvrige studerende.

Nybyggeriet udføres som træbyggeri, med de bærende konstruktioner udført i træ, herunder også indvendige vægge. Facaden beklædes med skifferbeklædning, suppleret med træbeklædning i nicher ved boliger. Vinduer udføres som aluminium og træ/aluminium. Gulvbelægning er betongulv, vinylparket og vinylgulve i baderum, mens lofter udføres i gips og træbeton. Trapper udføres som stålkonstruktioner, og altaner bæres i stål, mens værn udføres i stål og glas. Tagkonstruktion udføres som tagpapbeklædning, fremgår det af udbudsmaterialet.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS