Tidligere er planen om et højhus i 17 etager på Europaplads blevet skudt ned. Nu er et nyt projekt med 16.300 kvm kontorer samt boliger i eksisterende bygninger på tegnebrættet.

Finn Bach Petersen er klar med et nyt projekt for Europaplads i Aarhus. Det fremgår af et debatoplæg, der er i høring frem til den 15. august 2019.

"Området ønskes anvendt til erhvervsformål som kontorvirksomhed og liberale erhverv suppleret med udadvente funktioner samt detailhandel i stueetagen. Det eksisterende forhus på Mindegade 10 ønskes eventuelt anvendt til boligformål", fremgår det af debatoplægget.

Forhuset på Mindegade 10 er udpeget som bevaringsværdig med bevaringsværdi 2 i Kommuneplan 2017 for Aarhus Kommune. Forhuset er i 2 etager med høj kælder og blev opført i 1879-1880. De eksisterende bygninger i området ønskes nedrevet, bortset fra den bevaringsværdige bygning på Mindegade 10, som ønskes bevaret. Bebyggelsens samlede etageareal er på 16.300 kvm, eksklusiv etageareal af forhuset på Mindegade 10.

NB! Aarhus: De store projekter. Konferencen afholdes d. 27. november 2019.

"Bebyggelsen udformes med en base i 3- 4 etager der svarer til de eksisterende bygninger langs Mindegade hvorpå der placeres en glasbygning så den samlede bebyggelse ikke overstiger 9 etager mod Europaplads. Derudover kan tag på øverste etage anvendes til tagterrasse og tekniske anlæg", fremgår det af debatoplægget.

Lokalplanområdet har et samlet areal på 2.900 kvm og er bebygget med randbebyggelse mod Mindegade, Europaplads og Dynkarken og med baghuse til disse bebyggelser. Den eksisterende bebyggelse anvendes til butikker, restauration, kontorvirksomheder samt beboelse.

Det nye projekt er tegnet af Schmidt Hammer Lassen Architects.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Boligudvikling i København frem til 2030

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Stormflodssikring af by- og landområder

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked