Varde Kommune har valgt Bjarke Ingels Group (BIG) til at tegne et nyt teater- og kulturhus til 45 millioner kr. En professor og arkitekt fra Syddansk Universitet mener dog, at man skulle have stilet højere.

For 3. gang inden for få år har BIG landet en opgave i Varde Kommune, hvor tegnestuen skal stå for designet af et nyt teater-og kulturhus ved Kulturspinderiet midt i Varde.

Ifølge JyskeVestkysten mener arkitekt og professor Anne-Mette Hjalager fra Center for Turisme, Innovation og Kultur på Syddansk Universitet dog, at kommunen skulle have valgt anderledes.

Hun peger på Guggenheim Museet i Bilbao som et eksempel til efterfølgelse, men mener ikke, at BIG er oppe i den liga.

NB! ESBJERG investerer 24 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 11. oktober 2016.

- Det er ikke det samme som Frank Gehry, som nok er den mest kendte arkitekt. Han sætter byer på landkortet som Bilbao. Det tror jeg desværre ikke, BIG's ting gør. Det er for kedeligt og ordinært, selvom de uden tvivl er gode arkitekter, siger hun til avisen.

Samtidig mener hun, at BIG's arkitektur i visse tilfælde ikke spiller tilstrækkeligt godt sammen med omgivelserne. Hun mener ikke, at arkikterne er gode nok til at forholde sig til nærmiljøet.

NB! HOLSTEBRO investerer 9 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 10. maj 2016.

- Det var de for eksempel ikke i Ørestaden. Her har kommunen ikke stillet nok krav, siger hun med henvisning til VM Bjerget.

BIG har også designet Tirpitz-bunkeren i Blåvand, som er ved at blive bygget, samt  Flygtningemuseet i Oksbøl, der endnu ikke er finansieret. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra BIG til kritikken fra Anne-Mette Hjalager.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Den nye Planlov KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Ungdomsboliger på et modent marked

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter