Boliger i den inderste del af havnen skal binde havnen sammen med bymidten, og et rekreativt område yderst på sydkajen skal skabe sammenhæng mod Marina City. En politisk aftale om fremtiden for havnen i Kolding er indgået.

Samtlige partier i byrådet i Kolding er med i aftalen om fremtiden for udviklingen af byens havn. har indgået. Virksomhedernes lejeaftaler på havnen udløber over de næste 25 år, og derfor skal politikernes aftale ses over et længere perspektiv.

Udviklingen af havnen skal beskrives nærmere i en fremtidsplan, hvor havnen og virksomhederne inddrages i arbejdet. I forbindelse med valget sidste år aftalte partierne en række tilkendegivelser om, hvad de ønsker at gennemføre i denne byrådsperiode. Her blev varslet større strategiske oplæg og beslutninger om eksempelvis inderhavnen og en overordnet 50 års plan for Kolding Kommune.

Politikerne vil binde havn, fjord og natur sammen med bymidten i en udvikling, der både tilgodeser, at Kolding Havn kan drive virksomhed i en overgangsperiode på op til 25 år, og at der kan etableres byudvikling og natur.

NB! Kolding: De store projekter. Konferencen afholdes d. 26. februar 2019.

Kolding Havn fortsætter aktiviteterne på store dele af havnen; Arealerne øst for Bornholmer Pakhuset, vest for den nuværende Lystbådehavn Marina Nord samt vest for Alaska området (tidligere sedimentdepot). Lejekontrakter kan forlænges kortvarigt indtil udgangen af 2043 med henblik på at harmonisere med de omkringliggende grunde, oplyser Kolding Kommune.

Arealerne ved inderhavnen vest for Bornholmer Pakhuset indgår i byudvikling i tilknytning til byen, ligesom området ved den nuværende Marina Nord, når den er flyttet til Marina City. Arealerne på Alaska ses som rekreativt område og naturområde i sammenhæng med Marina City projektet, oplyser kommunen videre.

Exometric har analyseret, at der de næste 3 år er behov for 1.800 boliger i Kolding. Derfor fortsætter arbejdet med Marina City, Design City og boliger ved åen for fuld damp, mens fremtidsplanen for havnen sættes i gang.

Den politiske aftale betyder, at der skal redegøres nærmere for lejemålene, beskæftigelsesmulighederne, trafikken omkring havnen, ligesom flere dele skal undersøges nærmere.

Aftalen betyder, at følgende initiativer iværksættes:

 


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Ungdomsboliger på et modent marked

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS