Lokal udvikler forsøger sig endnu engang med et projekt, der skal bane vejen for 300 boliger samt erhverv, men politikerne er skeptiske.

I 2018 forsøgte Lykkebo sig med et projekt med et højhus i 16 etager på Alléskolegrunden på hjørnet af Østre Allé og Sohngårdsholmsvej i Aalborg. I 2019 forsøgte det lokale ejendomsselskab sig med et projekt, hvor højhuset var reduceret til 14 etager.

Nej har ejendomsselskabet fået udarbejdet et lokalplanforslag, hvor der bygges i 4-6 etager langs Østre Allé, mens bebyggelsen mod syd holdes i 3 etager.

Aalborg: De store projekter. Konferencen afholdes den 27. april 2023.

"Langs Østre Alle danner den nye bebyggelse en levende byfront, der både i højde og facade har et meget levende og varieret udtryk", lyder det i lokalplanforslaget om forslaget til bolig- og erhvervsbebyggelsen på grunden, hvor al parkering er planlagt til at blive placeret i en parkeringskælder.

Af forslaget fremgår det videre, at projektets hjørnebygning skal etableres i 8 etager som det højeste punkt i bebyggelsen. Men det er stadig for højt for politikerne.

By- og Landskabsudvalget skulle således på et møde den 24. november 2022 beslutte, om lokalplanforslaget skulle sendes i høring. Mens formand Jan Nymark Thaysen (V) samt Peter Lindholt (DD) og Vibeke Gamst (C) kunne godkende, at forslaget blev sendt i høring, blev tommelfingrene vendt ned hos et flertal bestående af næstformand Lisbeth Lauritsen (S), Helle Frederiksen (S), Jane Østergaard (SF) og Anna Aaen (Ø).

"Lisbeth Lauritsen, Jane Østergaard, Anna Aaen og Helle Frederiksen kan ikke godkende, idet der ønskes et nyt udkast til lokalplan, hvor byggefelt B er reduceret, så det flugter med de øvrige byggefelter (4-6 etager)", lyder det i en bemærkning fra politikerne.

Jylland: Planlov og lokalplaner - nye ændringer og muligheder. Kurset afholdes den 23. februar 2023.

Formålet med lokalplanforslaget var et bane vejen for 18.800 kvm bolig og erhverv med omkring 300 boliger i området, der ligger inden for fortætningszonen omkring den kommende Plusbus.

Lykkebo købte i 2003 grunden, der rummer de nedslidte og hærværksramte bygninger, der tidligere husede Alléskolen, af Aalborg Kommune.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Den nye Planlov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter