Randers Byråd har sagt god for en køreplan for at realisere et projekt med en vingård med tilhørende produktionshal, vinkælder, kontor, butik, hotel og restaurant fordelt på 3.000 kvm byggeri. Projektet omfatter et areal på 160.000 kvm.

Den lokale vinhandler står bag projektet La Pampa i form af en vingård med blandt andet tilhørende butik, restaurant og hotel. Randers Byråd har nu sagt god for en køreplan for at realisere det unikke projekt. Ideen er at etablere vingården La Pampa på et 160.000 kvm stort område syd for Sdr. Borup. 

Der er dog fortsat et stykke vej før den første vinstok kan plantes. Først skal jorden i offentlig udbud så andre mulige købere også får mulighed for at byde. Når jorden er solgt, har køberen 3 år til at få finansieringen på plads, inden Randers Kommune sætter gang i arbejdet med at få lavet en ny lokalplan. Den er nødvendig for, at det er tilladt at bygge en vingård i området. Og det er således først når lokalplanen er vedtaget, at selve byggeriet kan gå i gang.

NB! Jylland: Risikovurdering ved køb og salg af ejendom. Kurset afholdes d. 31. januar 2019.

Med byrådets godkendelse af køreplanen vil Randers Kommune nu forberede et udbud, så området kan blive sat til salg. Herefter vil Randers Byråd tage stilling til de indkomne købstilbud.

Kommunen har i 10 år haft jord i området i udbud. Der er lige nu solgt 14.500 kvm ud af 600.000 kvm, hvilket indikerer en lav efterspørgsel til den aktuelle anvendelse. De 14.500 solgte kvm er alle beliggende i den østligste del af området og med eksponering mod E45. 

Jorden til la Pampa beliggende i den vestligste del af området er uden eksponering til E45. Dette, sammenholdt med at fysisk planlægning er en saglig, kommunal opgave, bevirker, at forvaltningen vurderer det lovligt at vedtage en ny lokalplan, selvom det vil have negativ betydning for værdien af kommunens jord, fremgår det af et notat fra kommunen.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Fremtidens betonbyggeri

Boligudvikling i Jylland

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens