Nyt liv kan snart spire frem i det centrale Farum, efter at byrådet har vedtaget en ny lokalplan for knap 16.000 kvm boliger og erhverv på Frederiksborgvej 3-5 ved Farum Kulturhus og det gamle rådhus.

Mulighed for erhverv eller boliger i det gamle rådhus. Yderligere 90 nye lejligheder og grønne stier mellem Kumbelhaven, Farum Kulturhus og Farum Bytorv. Det er nogle af de perspektiver, der nu kan blive til virkelighed med byrådets vedtagelse af lokalplan 146. Bag projektet står Sophienberg Gruppen i samarbejde med PLH Arkitekter.

- Jeg er virkelig glad for, at vi i Furesø Byråd har kunnet samles om at sætte gang i udviklingen af så centralt et sted i Farum: Nu står vi med en lokalplan og et konkret projekt, der dels bevarer den gamle skole, dels muliggør nogle rigtigt gode, grønne opholdsområder og passager mellem Frederiksborgvej, Farum Kulturhus og bytorvet, siger Susanne Mortensen, (C), formand for Udvalget for Byudvikling og boliger.

Farum bymidte rummede tidligere Farum Rådhus, som havde til huse i de bevaringsværdige gamle skolebygninger fra 1920'erne og i nybyggeriet syd herfor. Bygningerne anvendes ikke længere til Furesø Kommunes administration. Området består i dag af liberale erhverv og en række offentlige funktioner. Den bevaringsværdige bygning må ikke nedrives, ombygges eller på anden måde ændres uden byrådets tilladelse.

På et byrådsmøde den 25. november 2020 vedtog byrådet dog, at de bevaringsværdige, gamle skolebygninger fremover skal huse op til 13 rækkehuse eller liberale erhverv, kontor, café og restaurant. Hvis det bliver boliger, kan de indrettes i 2 plan, så de vil være velegnede til familieboliger. Bliver det erhverv, skal det ikke mindst bidrage til liv og bevægelse i området.

Fredede og bevaringsværdige bygninger - nye regler, løsninger og tilskud underlagt BR18. Konferencen afholdes den 25. marts 2021.

Lokalplanen giver mulighed for 90 nye etageboliger på hjørnet af Frederiksborgvej og Stavnsholtvej, hvor der i dag er parkering til Kulturhuset, og hvor den tidligere daginstitution Solsikken lå. Der bliver både tale om familie-, senior-, og ungdomsboliger. Boligerne vil bestå af en blanding af 2 og 3-værelseslejligheder med privat altan. I stueetagen er der mulighed for at etablere boliger, liberalt erhverv, kontor, café og lignende.

Lene Bang (A), næstformand i Udvalget for byudvikling og bolig mener, at de nye boliger i området vil forstærke bylivet omkring det allerede velbesøgte Farum Kulturhus.

- Nu får vi skabt liv i de gamle skolebygninger og løftet området som helhed med den tætte nærhed til Farum Bytorv, som også står overfor en større udvidelse. Planen åbner op for opholds- og siddemuligheder både i bibliotekshaven mellem biblioteket og sundhedshuset og omkring den nye boligbebyggelse og gode stiforbindelser rundt om Farum Kulturhus og til resten af området, siger hun.

Parkering skal væsentligst ske i en ny parkeringskælder under den nye boligbebyggelse. Dette giver plads til, at besøgende til Farum Kulturhus kan parkere på en ny parkeringsplads på terræn, som der bliver plads til ved at fjerne Musikhuset, som har fungeret som danseskole.


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Ny udbudslov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligudvikling i Jylland

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning