Kommunen fik aldrig realiseret planen om et nyt stadion, så i stedet udlægges et stort areal nu til boliger. Et delareal på 300.000 kvm skal rumme 1. etape med over 300 boliger samt erhvervsbyggeri.

Byrådet i Næstved besluttede den 8. oktober 2019 at sende rammelokalplanen (PDF) for det kommende boligområde med 820 række-, parcel- og byhuse samt lejligheder ved Stenlængegård i offentlig høring. I samme ombæring blev en byggeretsgivende lokalplan (PDF) for de første 313 boliger sendt i høring. Lokalplanområdet er kommunalt ejet.

- Vi skal være strategiske i forhold til, hvordan vi forvalter den jord, vi selv ejer, sagde formand for Plan- og Erhvervsudvalget, Daniel Lillerøi (S), på byrådsmødet og henviste til, at der er mange udviklingsområder i spil i kommunen.

NB! Planloven med fokus på lokalplaner og nyeste ændringer. Kurset afholdes d. 26. november 2019.

- Vi har travlt. Der er mange planer i gang lige for tiden, sagde han og nævnte blandt andet den kommende udvikling i Rådmandshaven og samt det nye boligområde, der er på vej i Fuglebjerg.

Lokalplanen for 1. etape af det nye store boligområde på arealet, hvor kommunen forgæves har forsøgt at udvikle et arenakvarter, skal give mulighed for etablering af et nyt kontor og serviceerhvervsområde i det nordvestlige hjørne af grunden, ud mod Østre Ringvej, mens der skal etableres 2 blinde boligveje syd for Stenlængegårdsvej.

Bebyggelsen i 1. etape skal organiseres i klynger, som knytter sig til de 2 boligvejes forløb. Der tilstræbes en mangfoldighed inden for hver boligklynge som skal bestå af mindst 2 boligtyper ud af følgende 8; parceller, dobbelthuse, punktparceller i op til 2 etager, byhuse og rækkehuse i 2-4 etager, hjørnehuse, vinkelhuse og etageboliger i 2-5 etager. Hver boligklynge skal sammensættes, så der opnås forskelligartethed i arkitektur, materiale og boligform.

Det 1,1 millioner kvm store område, som rammelokalplanen dækker, ligger syd for Holsted Nord og Næstved Nord Station mellem Ring Øst og Østre Ringvej. Gennem området løber Stenlængegårdsvej, som i dag leder dele af den centrale trafik ud til omfartsvejene. I selve området ligger enkelte eksisterende huse, heriblandt Stenlængegård samt et mindre antal boliger langs Skovallé.

NB! Samarbejde om udvikling af projekter. Kurset afholdes d. 5. marts 2020.

Området består af 16 grundstykker med en blanding af dyrkede marker, gårde og helårsboliger. Næstved Kommune er jordbesidder af alle frie matrikler indenfor lokalplanområdet.

I området ligger 3 store klimasøer, som er med til at håndtere dele af de vandmængder, der ledes til Ellebækken.

Rammelokalplanen for det skal gøre det muligt at opføre 820 boliger som parcelhuse, rækkehuse, townhouses og etageejendomme. Derudover giver planen mulighed for opførelse af et bydelscenter ved Næstved Nord Station og en skole inklusiv daginstitutionstilbud.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ny udbudslov KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens