Byrådet i Greve Kommune har vedtaget en ny lokalplan, der giver mulighed for at bygge etageboliger i op til 4 etager på en 9.300 kvm stor grund ved Karlslunde Station.

Greve Kommune vil omdanne den ubebyggede grund ved Karlslunde Station til et attraktivt boligområde. Derfor underskrev kommunen i december 2019 en købsaftale med MT Højgaard, som planlægger at bygge etageboliger på grunden.

Købsaftalen var dog betinget af, at der foreligger en ny lokalplan, der fastsætter rammerne for et kommende byggeri. Lokalplanen er nu endeligt vedtaget.

- Jeg er rigtig glad for, at lokalplanen blev vedtaget af byrådet. Det betyder nemlig, at vi nu er kommet et skridt nærmere et nyt og attraktivt boligkvarter i gode omgivelser tæt på station, indkøb og grønne områder. Jeg er sikker på, at det vil skabe stor glæde for de kommende beboere lidt længere ude i fremtiden, siger formand for Plan- og Udviklingsudvalget, Marc Genning.

Ny lov: Byudvikling af boligselskaber og private. Kurset afholdes den 1. juni 2021.

Den nye lokalplan for området giver blandt andet mulighed for boligbebyggelse bestående af 4 bygninger. De enkelte etagehuse danner i sin form, et indre gårdrum som kan anvendes til ophold,
torv, parkering og stiforbindelser.

Der er i lokalplanen også defineret, at der skal anlægges en separat vejadgang til de nye boliger fra Karlslunde Parkvej. Dertil skal der minimum anlægges 1,5 parkeringspladser per etagebolig.

Endelig har byrådet besluttet, at der på baggrund af høringssvarene skal laves en trafikanalyse af det omkringliggende område. Det skal fastslå, om der er behov for andre tilpasninger i området generelt.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS