PensionDanmark står bag planen om at omdanne Starks og Silvans grunde ved Daugbjergvej i Aarhus til en ny bydel, og nu sendes lokalplanforslaget i høring.

Den 7. oktober 2020 skulle byrådet i Aarhus tage stilling til, om lokalplanforslaget for et 41.100 kvm stort område ved Trælasten ved Daugbjergvej skulle sendes i offentlig høring. Sagen blev dog udsat til den 4. november, og her valgte politikerne at sende sagen tilbage til behandling i Teknisk Udvalg.

Den 18. november 2020 var sagen så igen på dagsordenen, og her besluttede politikerne at sende lokalplanforslaget i offentlig høring.

- Jeg er glad for, at udvalgsbehandlingen blandt andet har været med til at belyse nogle af de væsentlige emner, som ordførerne har været optagede af, sagde rådmanden for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek på byrådsmødet den 18. november 2020.

JYLLAND: TRÆ - højhusbyggeri og større projekter - udfordringer, løsninger og økonomi. Konferencen afholdes den 27. april 2021.

Ifølge lokalplanforslaget skal 80 procent af etagearealet må anvendes til boliger og mindst 20 procent skal anvendes til erhverv, fællesfunktioner eller offentlige formål. Desuden stiller Aarhus Kommune krav om, at 20 procent af boligerne skal være almene, hvilket svarer til 11.100 kvm almene boliger. Endeligt skal 30 procent af boligerne være familieegnede, hvilket vil sige de mindst skal være 100 kvm store eller have mindst 3 værelser.

Inden for lokalplanområdet må der højst etableres 3.000 kvm bruttoetageareal til detailhandelsbutikker for handel med dagligvarer og udvalgsvarer. Den enkelte detailhandelsbutik må højst have et bruttoetageareal på 400 kvm for butikker til handel med dagligvarer og højst 200 kvm for butikker til handel med udvalgsvarer.

Lokalplanen fastlægger desuden, at alle bygninger, der opføres med et andet hovedfacademateriale end træ, skal udføres med et eller flere elementer af træ i facaden. Dette må eksempelvis gøres med trædetaljer i stueetagen, indgangspartier i træ, træforing ved indeliggende altaner, vinduesindfatninger, karnap/vinduesrammer i træ eller lignende.

Ifølge Århus Stiftstidende vil PensionDanmark investere 2 milliarder kr. i udvikling af området i samarbejde med Casa.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligudvikling i København frem til 2030

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ungdomsboliger på et modent marked

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens