En ny byudvikllingsplan for Hals rummer mulighed for 200 nye boliger, idet blandt andet Hals Camping skal omdannes til boligområde. Et 58.000 kvm stort areal udlægges til erhverv.

Byrådet i Aalborg vedtog den 10. december endeligt en ny byudviklingsplan for Hals. Byen har 2.500 indbyggere, og der er gennem de seneste 12 år blevet opført 145 boliger i byen. Der forventes over de kommende 12 år opført mindst lige så mange.

Af byduviklingsplanen fremgår det, at 1/3 af de nye boliger skal findes ved fortætning og fornyelse hovedsageligt i og omkring bymidten, mens 2/3  skal findes ved udlæg af nye boligområder. Boligtyper skal blandes for at opnå en blandet befolkningssammensætning.

”Helhedsplan for Hals Nord” fra 2006 med byudvikling mod nord droppes, og i stedetskal Hals Camping omdannes til boligområde. Ejendommen Nordmandshage 35 inddrages til byudvikling i form af boliger. Boligområde nord for Laksestræde fastholdes i planen.

NB! Aalborg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 15. januar 2019.

- Det er nok den mest gennemarbejdede byudviklingsplan for nogen af de 11 oplandsbyer. Vi har dog et par stykker i støbeskeen, som nok kan gå hen og blive endnu mere omfattende, sagde  rådmand i By- og Landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen på mødet.

- Dette rummer både mulighed for Hals i forhold til boligudstykning, hvor der kommer en større rummelighed til over 200 boliger. Byen kommer til at bevæge sig mod øst og ikke mod nord, som der ellers var lagt op til i den tidligere Hals Kommune. Der bliver udlagt et erhvervsområde på 58.000 kvm, sagde han videre, og oplyste, at Østpieren ligeledes kommer i spil.

Det er tanken, at der skal laves en seperat lokalplan for Østpieren, og af byudviklingsplanen fremgår det, at det er tanken, at der skal ske en byomdannelse af Østpieren syd for Renden, men der skal tages hensyn til det bevaringsværdige kulturmiljø omkring havnen.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Ungdomsboliger på et modent marked

Ny udbudslov KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Stormflodssikring af by- og landområder