En ny lokalplan for et 320.000 kvm stort areal i Svenstrup ved Aalborg skal bane vejen for en ny daginstitution samt 151 boliger.

By- og Landskabsudvalget i Aalborg skal den 11. august 2022 tage stilling til et lokalplanforslag for et nyt boligområde i den sydlige del Svenstrup. Planen giver mulighed for, at der kan etableres 92 parcelhusgrunde, 59 rækkehuse og en daginstitution på et 320.000 kvm stort areal ved Runesvinget og Gammel Viborgvej.

"Udviklingen af lokalplanområdet sker med baggrund i et ønske fra en privat projektudvikler, Huscompagniet, der vil bygge boliger, og Aalborg Kommune, der ønsker at skabe mulighed for at udstykke et kommunalt ejet areal til nye boliger og en institution i området", fremgår det af lokalplanforslaget.

Aalborg Kommune kan etablere cirka 32 parcelhuse og 7 rækkehuse samt en daginstitution, mens der på de private arealer kan etableres cirka 59 parcelhuse og 52 rækkehuse.

Boligerne kan opføres i 1-2 etager. Parcelhusgrundene skal udstykkes med en størrelse på mindst 700 kvm og maksimalt 1.400 kvm, mens områder til rækkehusbebyggelse kan udstykkes til én eller flere storparceller.

Aalborg: De store projekter. Konferencen afholdes den 27. april 2023.

Storparcellerne kan videreudstykkes, så der er én bolig per grund. Grunde til rækkehuse skal, hvis de udstykkes, have en størrelse på mindst 125 kvm og maksimalt 250 kvm.

Lokalplanforslaget er udviklet med baggrund i Byudviklingsplanen for Svenstrup, der blev vedtaget af byrådet i 2021.

Arealet er omfattet af skovbyggelinje. Aalborg Kommune vil derfor ansøge Miljøstyrelsen om at ophæve skovbyggelinjen, og reducere den til 30 meter fra skovbrynet indenfor lokalplanområdets afgrænsning, fremgår det af et notat fra kommunen.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Stormflodssikring af by- og landområder

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Den nye Planlov KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Aalborgs massive udviklingsprojekter