En ny lokalplan for et 112.000 kvm stort areal mellem Nibevej og Griegsvej i Frejlev et par kilometer vest for Skalborg i det sydlige Aalborg skal bane vejen for 64 boliggrunde til åben-lav bebyggelse samt etageboliger i 2 etager.

By- og Landskabsudvalget i Aalborg Kommune besluttede på et møde den 9. november 2017 at sende et lokalplanforslag i høring for et 112.000 kvm stort landbrugsareal mellem Griegsvej, Nibevej og Frejlev Skolevej.

Planen giver samlet mulighed for etablering af 135 boliger i området, som mod nord grænser området op til den seneste udstykning på Griegsvej samt de nyetablerede boldbaner, der ligger i tilknytning til det eksisterende idrætsanlæg og Frejlev Skole. Centralt mellem boliger og boldbaner etableres der et stort fælles opholdsareal for hele boligområdet Griegsvej/Carl Nielsens Vej.

NB! Aalborg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 19. april 2018.

Lokalplanen giver i hovedparten af området mulighed for at udbygge med åben-lav boligbebyggelse i 1-1,5 etager i den nordlige del af området. Åben-lav-bebyggelsen udgør sidste etape af parcelhusområdet mellem Frejlev Skole og Griegsvej. I området vil der kunne samlet kunne bebygges med 30 procent og i maksimalt 8,5 meters højde. Grundene skal udstykkes med en størrelse på mellem 700 og 1.400 kvm.

I den sydlige del af området op mod Nibevej kan der udbygges med etageboliger i op til 2 etager i maksimalt 9,5 meters højde. Her kan der samlet bebygges med 50 procent. Etagebebyggelsen skal fremstå som en åben struktur, med mulighed for at kigge mellem bebyggelserne og i de grønne kiler, der skal dele hele boligområdet op i mindre grupper med varierende antal parcelhusgrunde og etageboliger.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Ungdomsboliger på et modent marked

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Ny udbudslov KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter