PFA står bag et 14.300 kvm stort projekt i Aarhus, hvor blandt andet et højhus i op til 20 etager skal beklædes med genbrugsmaterialer.

PFA Ejendomme står bag projektet "TRÆ", der har stort fokus på bæredygtighed og nedbringelse af klimaaftryk. Projektet skal opføres som en del af udviklingen af Sydhavnskvarteret i Aarhus og omfatter et højhus i 20 etager samt 2 bebyggelser i 6 etager. Samlet har bebyggelsen et omfang på 14.300 kvm.

Facaden beklædes med genbrugsmaterialer i form af træ, vingetegl og metal. Facadebeklædningerne monteres som shingels eller større pladeformater, og de skal "høstes" fra nedrivningsprojekter i Aarhus og omegn.

JYLLAND: TRÆ-byggeri - udfordringer, løsninger og økonomi. Konferencen afholdes den 2. december 2021.

"Projektet påtænkes at blive en hybrid mellem træ og beton, hvor de enkelte materialer anvendes der, hvor de giver bedst mening", fremgår det af et notat fra Aarhus Kommune.

"I såvel indvendig aptering og facaden vil der indgå en række forskellige genbrugsmaterialer. Facadens udtryk vil derfor blive færdigudviklet i byggeperioden i takt med, at genbrugsmaterialerne anskaffes. Materialerne vil skulle testes i en række forsøg både i forhold til brand og monteringsprincipper", fremgår det videre.

Jylland: FINANSIERING af ejendomsprojekter. Kurset afholdes den 10. november 2021.

Projektet skal efter planen rumme et flerbrugerhus med kontorer samt lejemål til udstilling, produktion eller formidling af kulturelle produkter som kunst, musik, mad og mode.

PFA Ejendomme har udviklet projektet i samarbejde med Kilden & Hindby, Lendager Group og Moe. Bydelsplanen for Sydhavnskvarteret er udviklet i samarbejde med Aarhus Kommune og A. Enggaard, som har indgået betinget købsaftale om køb af 2 andre byggefelter i området.

PFA Ejendomme har ligeledes indgået betinget købsaftale om byggegrunden. Aftalen afventer endnu en endelig politisk godkendelse.


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligudvikling i Jylland

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS