Teknik- og Miljøudvalget i København har givet grønt lys til et lokalplantillæg, der skal gøre det muligt at etablere et hotel- og konferencecenter i det 60.000 kvm store LM Project på Marmormolen og Langelinie. Hoteldelen placeres på Marmormolen, som ventes at udgøre 1. etape af projektet.

Selskabet Harbour P/S står bag det 60.000 kvm store LM Project, som omfatter 2 kontortårne på 24 og 27 etager på henholdsvis Marmormolen og Langeliniespidsen i København.

NB! Udvikling af hotelmarkedet 2017-2027. Konferencen afholdes d. 2. maj 2017.

Bygherrerne har ønsket justeringer af den gældende lokalplan med henblik på blandt andet at muliggøre hotel- og konferencecenter i en del af byggeriet på Marmormolen samt på at lade projektet opføre i etaper. Derfor er der blevet udarbejdet et lokalplantillæg, som Teknik- og Miljøudvalget nu har vedtaget.

På et borgermøde den 18. august 2016 deltog 18 borgere. Her udtrykte flere ifølge Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning tilfredshed med projektet og højhusenes arkitektur. Dog var der ifølge forvaltningen utilfredshed med bortfaldet af den offentlige adgang til broen mellem de 2 højhuse. Der var ligeledes flere, der udtrykte usikkerhed om, hvorvidt højhuset på Langeliniespidsen vil blive realiseret ved muliggørelse af en etapeopdeling af det samlede projekt.

NB! Højhusbyggeri i København. Konferencen afholdes d. 23. februar 2017.

- Alle regner med at begge højhuse bliver realiseret. Jeg vil også være ærgerlig, hvis kun den ene kommer. I teksten gør vi, hvad vi kan for at beskrive det som et samlet projekt, lød det dog fra Kim Vindbjerg, der er projektleder i Københavns Kommune.

Han påpegede i samme ombæring, at lokalplantillægget gør det muligt, at de 2 tårne kan opføres individuelt, mens det samtidig blev slået fast, at der er stærk politisk vilje til at få realiseret højhuset på Langeliniespidsen.

NB! Nordhavnen - de næste faser 2017-2030. Konferencen afholdes d. 24. marts 2017.

By & Havn, ATP og PensionDanmark oprettede i december 2011 konsortiet Harbour P/S, der for 2,1 milliarder kr. købte den 45.000 kvm store FN Byen på Marmormolen i København. I handlen indgik yderligere byggeretter på de 2 kontortårne på i alt på Marmormolen og spidsen af Langelinie.

Det blev til LM Project, som er tegnet af amerikanske Steven Holl Architects og omfatter et 113 meter højt tårn på Langelinienspidsen, samt et tårn på 98 meter på Marmormolen. De 2 tårne tænkes forbundet af en gangbro etableret i 65 meters højde på de 2 tårnes 17. etager.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Boligudvikling i Jylland

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked