Som en del af projektet skal et fredet kloster desuden skal omdannes til boliger, ligesom der skal bygges nye punkthuse i 3-4 etager.

Kommunalbestyrelsen i Kalundborg Kommune godkendte den 15. september 2021 endeligt lokalplanen for 9.000 kvm boliger på et 41.400 kvm stort areal i Klosterparken.

- Det er jo sådan, at der har været mulighed for at bygge oppe i Klosterparken siden 1997. Og den lokalplan man har lavet nu, den minder altså rigtigt meget om den eksisterende lokalplan, sagde formand for Teknik- og Miljøudvalget i Kalundborg Kommune, Jakob Beck Jensen (V) på kommunalbestyrelsesmødet.

Kalundborg: et vækstcenter for enden af Kattegatforbindelsen. Konferencen afholdes den 27. januar 2022.

- Helt konkret kan man sige, at det gamle projekt var på 13.000 kvm. Det nye projekt var oprindeligt på 10.000 kvm. Det, vi så har gjort i Teknik- og Miljøudvalget, er, at vi har taget et hus ud, så dette byggeri cirka kommer til at fylde 9.000 kvm, sagde han videre.

Lokalplanen tager afsæt i, at Kaalund Kloster er en fredet bygning, som skal bevares. Lokalplanen giver mulighed for, at Kaalund Kloster kan anvendes til boliger. Alle bygningsarbejder vedrørende den fredede bygning kræver tilladelse fra Slots- og Kulturstyrelsen, hvis arbejderne går ud over almindelig vedligeholdelse. Bygningen kan anvendes til boliger.

Ny bebyggelse opføres som punkthuse i 3-4 etager i den nordlige del af lokalplanområdet.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Aalborgs massive udviklingsprojekter