PensionDanmark opnåede i 2019 afkast på henholdsvis 4,7 og 8,9 procent af sine investeringer i infrastruktur og ejendomme.

2019 gav et af de bedste afkast i PensionDanmarks historie, der dermed kan fremvise solide afkast i 10 af de 11 år siden finanskrisen. I kraft af investeringsafkast på 28,8 milliarder kr., indbetalinger på 13,5 milliarder kr. og udbetalinger på 7,5 milliarder kr. har PensionDanmarks balance rundet 271 milliarder kr.

- Vi er sat i verden for at skaffe vores mere end 750.000 medlemmer solide afkast, så 2019 har været et rigtig godt år, siger PensionDanmarks administrerende direktør Torben Möger Pedersen, som forventer, at afkastene bliver mere moderate i de kommende år.

Det meget lave renteniveau har betydet, at PensionDanmark har øget investeringerne i infrastruktur, kredit og ejendomme. Ved udgangen af 2019 udgjorde PensionDanmarks ejendomsportefølje 21,2 milliarder kr., hvoraf investeringerne i danske ejendomme udgjorde 20,7 milliarder kr.

Køb og salg af ejendom - Due Diligence. Kurset afholdes d. 3. marts 2020.

Der investeres i erhvervsejendomme inden for både kontor, retail, hoteller og OPP-projekter udlejet på lange lejekontrakter. En væsentlig del af ejendomsinvesteringerne sker som nyopførelser. Herudover er PensionDanmark involveret i opførelse af en række boligejendomme. Det drejer sig om både lejligheder og rækkehuse, som enten sælges enkeltvis eller udlejes.

Med udgangen af 2019 havde PensionDanmark direkte og indirekte investeringer i infrastruktur for 22,6 milliarder kr. Porteføljen af infrastrukturinvesteringer er opbygget siden 2010, hvor PensionDanmark har arbejdet med en målsætning om, at investeringerne i infrastruktur bør udgøre 10 til 12 procent af formuen. Med udgangen af 2019 udgjorde formueandelen i infrastruktur 9,2 procent.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Fremtidens betonbyggeri

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ungdomsboliger på et modent marked

Ny udbudslov KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Den nye Planlov KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.