Pensam har rundet 2 milliarder kr. i direkte udlån til erhvervslivet. Senest har pensionskassen lånt 300 millioner kr. til Bach Gruppen, som har afdelinger i Viborg og København.

Bach Gruppen, som blandt andet står bag udviklingen af den 71.600 kvm store Batterigrund på Islands Brygge, hvor der skal opføres 124.000 kvm boliger og erhverv, har lånt 300 millioner kr. af Pensam. Ifølge Pensams investeringsdirektør Benny Buchardt Andersen, er man parat til at tage større ricisi end bankerne.

- De giver banklån, men vil ikke tage risiko, der ligner aktierisiko. Det gør vi heller ikke, men når man giver ansvarlige lån, er man selvfølgelig tæt på, for når egenkapitalen er væk, er du den næste i rækken, siger han til Børsen.

NB! Attraktive og alternative finansieringsmodeller. Konferencen afholdes d. 20. maj 2015.

Pensams udlån ligger typisk i niveauet 100-300 millioner kr. Med udlånet til Bach Gruppen, har pensionskassen rundet 2 milliarder kr. i direkte udlån til danske erhvervsvirksomheder. Gennem de seneste år har Pensam ligeledes investeret i en række nybyggerier på havnefronterne i København og Århus.

Pensionskassen står blandt andet bag en karrébebyggelse i 5 etager med 10.000 kvm boliger samt 700 kvm erhverv i Århusgadekvarteret i Københavns Nordhavn, hvor man anvender en finansieringsmodel, hvor man inde over 80 procent af værdikæden.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Ungdomsboliger på et modent marked

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Stormflodssikring af by- og landområder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter