Patrizias driftsindtægter er i forhold til sidste år steget med 14 procent til 610 millioner kr. Driftsindtægter for 2018 forventes at ende på 633-745 millioner kr. svarende til 22 procent, og aktionærerne får udbetalt en dividende på 1,9 kr. per aktie eller tilsvarende i aktier.

Patrizia Immobilien AG meddeler at have overgået sin indtjeningsprognose for 2017 og leverer således en 2-cifret vækst i driftsindtægter, ejendomme under forvaltning (AUM) og transaktionsvolumener i et år, hvor der var et skarpt fokus på at vokse og udvide den paneuropæiske platform til fordel for investorerne.

Højere afkast til investorerne resulterede i attraktive succeshonorarer, mens den stærke og diversificerede paneuropæiske platform drev væksten på stabile asset management-honorarer. Begge dele bidrog til en stigning i driftsindtægter på 14 procent til 610 millioner kr. fra det justerede 2016 niveau på 536 millioner kr. AUM, medregnet Patrizia Multi Managers (tidligere Sparinvest Property Investors), voksede 18 procent til 163 milliarder kr. ved udgangen af 2017. Det overgår den forventede stigning på 24,6 milliarder kr., hvoraf 16,4 milliarder kr. var organisk, i løbet af afrapporteringsperioden. Transaktionsvolumen steg 17 procent i forhold til sidste år og endte på 44,7 milliarder kro.

- Vores fremragende resultater understreger det fantastiske år, Patrizia havde i 2017, og tydeliggør vores styrke som partner for vores investorer. Vi har en unik mulighed for at føre an i vores branche i kraft af vores lokale tilstedeværelse i det europæiske marked samt for at opbygge endnu dybere relationer med en mere diversificeret investorbase. Vi kommer til at styrke vores paneuropæiske tilbud yderligere til en global investorbase, der er på udkig efter stabilitet, diversificering, valgmuligheder og førsteklasses service. Og vi vil fortsætte med at udvide vores produkter på tværs af markeder, sektorer, investeringstilgange og risikoprofiler, siger Wolfgang Egger, administrerende direktør i Patrizia Immobilien AG.

NB! Erhvervslejeloven - ny udvikling. Kurset afholdes d. 24. maj 2018.

Patrizia rejste og investerede 16,4 milliarder kr. i egenkapital på vegne af institutionelle og private investorer i 2017 – fordelt mellem tyske og internationale investorer. Det betyder, at Patrizia siden 2012 har investeret mere end 74,5 milliarder kr. i egenkapital fra institutionelle investorer.

Over den samme periode har koncernen stået bag transaktioner til en værdi af omkring 223,5 milliarder kr. Samlet set har Patrizia sikret opkøb for 26 milliarder kr. i 2017, hvilket er en stigning på 9 procent i forhold til året før (2016: 23,8 milliarder kr.), og salg for 18,6 milliarder kr., hvilket er en stigning på 32 procent (2016: 14,2 milliarder kr.). Patrizia var aktiv på tværs af Europa med opkøb i alle nøglemarkeder, herunder Tyskland, Storbritannien, Irland, Norden og Holland. Alle disse transaktionsaktiviteter resulterede i en stærk præstation til gavn for investorerne.

Det 4. kvartal i 2017 var særligt på grund af annonceringen om opkøbet af Rockspring Property Investment Managers LLP, Triuva og Patrizia Multi Managers, som øger Patrizias proforma AUM til cirka 290 milliarder kr., når alle transaktionerne er gennemført.

Ud fra den forventede fortsatte organiske vækst og med indtægterne fra de opkøbte selskaber, forventer Patrizia at øge sine driftsindtægter i 2018 med op til 22 procent til 633-745 millioner kr. På baggrund af det succesfulde år 2017 har Patrizias ledelse og bestyrelse for første gang siden 2007 besluttet at udbetale en dividende på 1,9 kr. per aktie til sine aktionærer. Dividenden svarer til et distributionsforhold på 42 procent baseret på koncernens nettoresultat på 55 408 millioner kr. henført på aktionærerne, som får muligheden for at modtage dividenden kontant eller i form af aktier i Patrizia.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den nye Planlov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030