På papiret har danske parcelhusejere i gennemsnit tjent over 800 kr. om dagen i løbet af de seneste 12 måneder.

Købte du et parcelhus for 1 år siden, er din investering i gennemsnit blevet 307.377 kr. mere værd de seneste 12 måneder. I august 2020 lå den gennemsnitlige kvm-pris på 15.005 kr., mens den her 1 år efter ligger på 17.014, hvilket er en stigning på 2.009 kr.

Mens et parcelhus i gennemsnit måler 153 kvm, svarer det til en stigning på 307.377 kr. eller 842 kr. om dagen. Det viser en beregning, som ejendomsmæglerkæden Estate har foretaget af data fra Boligsiden.dk.

- Når vi kigger på boligmarkedet lige nu, ser vi et stabilt udbud, men priserne er stadig stigende, og det betyder, at især ejere af parcelhuse er blevet forgyldt, ikke bare det seneste år, men faktisk i en årrække, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

Udvikling og investering i rækkehuse. Konferencen afholdes den 5. april 2022.

Han forventer, at den udvikling vil fortsætte.

- På trods af pandemien har de danske husholdninger stærke økonomier, renten er lav, og knapheden på byggematerialer og mangel på håndværkere gør, at efterspørgslen på nye huse næppe kan svares. Og det vil alt andet lige give sig udslag i de stigende priser på den mest handlede boligtype, parcelhuset, siger Thomas Hovgaard.

Udsigten til fortsat prisstigning bør ikke give anledning til ændring i købemønstre.

- Når man er i et marked, hvor priserne stiger, vil flere spørge sig selv, om man skal afvente med at købe og sælge og se tiden an, men eftersom vi i gennemsnit ejer vores boliger i mere end 10 år, bør man hellere vurdere sit praktiske boligbehov fremfor at skele til boligen som en investering nu og her. Historisk er danske boliger nemlig steget i værdi over 10-årsperioder, siger Thomas Hovgaard.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Fremtidens betonbyggeri

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Plejeboliger for 25 milliarder kr.