Vinduesproducenten Frovin Vinduer & Døre er netop blevet valgt til at levere en ordre på 1.004 koblede vinduer samt døre til altan og facade til AAB, der renoverer en ældre ejendom fra 1918 på Vesterbro i København med henblik på at føre arkitekturen tilbage til det oprindelige udtryk.

På Vesterbro i København ligger Vesterfælledvej, der i 1800-tallet fik sit navn efter græsningsarealet Vester Fælled, som vejen førte ud til. Siden er de græssende dyr blevet udskiftet med bebyggelse, og i 1918 blev en rødstensejendom eksempelvis opført som en boligkarré, der stadig står der den dag i dag. Boligkarréen er i dag ejet af Boligforeningen AAB, som er bygherre på et større renoveringsprojekt, der inden længe bliver igangsat, hvor samtlige af bygningens 1.000 vinduer skal udskiftes. I den forbindelse skal vinduesproducenten Frovin Vinduer & Døre stå for at levere de mange vinduer.

- Renoveringen af ejendommen på Vesterfælledvej er et stort og spændende projekt, og vi er derfor stolte over at være blevet valgt til opgaven. Vi har tidligere arbejdet sammen med både bygherre og entreprenør, som er gode samarbejdspartnere, og vi forventer derfor også, at processen på Vesterfælledvej kommer til at forløbe tilfredsstillende. Vi har desuden stor erfaring med andre lignende projekter, og opgaven ligger derfor lige til højrebenet for os, lyder det fra Jan Saabye, der er salgsleder i Frovin.

Bygningskortlægning forud for renovering og nedrivning. Kurset afholdes den 16. november 2021.

Entreprenøren, som skal stå for udførelse af renoveringen af de i alt 156 lejemål i ejendommen, er Hovedstadens Bygningsentreprise.

Hvor ejendommens røde mursten trækker linjer tilbage til opførelsesåret i 1918, er der andre dele af bygningen, som ikke i lige så høj grad er tro mod den oprindelige arkitektur. Bygningen gennemgik nemlig en større renovering i 1983, hvor alle vinduer blev skiftet til termovinduer, der optimerede energien, men ikke tog højde for det æstetiske udtryk. I renoveringen er der derfor lagt vægt på at tilbagebringe den oprindelige arkitektur.

Fredede og bevaringsværdige bygninger - nye 2021-regler, løsninger og tilskud. Konferensen afholdes den 3. november 2021.

- Det primære formål med renoveringen i forhold til arkitekturen er så vidt muligt at bringe det oprindelige udtryk tilbage, så bygningen videreformidler historien fra begyndelsen af 1900-tallet. Derfor har vi også valgt Frovins koblede vinduer med traditionelle kitfalse, som er konstrueret, så det ligger så tæt op ad et vindue fra opførelsestidspunktet som muligt, forklarer projektleder hos Pålsson Arkitekter, Martin Brygger.

- Derudover har der oprindeligt været buede murede stik over vinduerne i stueplan, som nogle steder er blevet muret til i forbindelse med en tidligere renovering, og dem vil vi nu have rekonstrueret, så vinduerne igen kommer til at have en flot runding øverst.

Planlov og lokalplaner - nye ændringer og muligheder. Kurset afholdes den 4. november 2021.

Udover de koblede vinduer skal Frovin desuden levere 16 koblede franske altandøre med buet overstykke, der matcher vinduerne, samt facadedøre. I forbindelse med udskiftningen af vinduer og døre gennemgår facaden desuden også en renovering, hvor murværk og fuger bliver repareret og vedligeholdt.

Projektet forventes at være færdigt i slutningen af 2021, hvis alt går efter planen.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Ungdomsboliger på et modent marked

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Hvordan vi får mere liv i bykernerne