Der er bygget en del nye boliger i Odense, og det kan være årsagen til, at Kollegieboligselskabet melder om markant færre ansøgere til studieboliger i Odense end sidste år.

Ifølge Fyens.dk melder Kollegieboligselskabet, der også administrerer Studiebolig Odense med 3.500 ungdoms- og kollegieboliger, om 10-15 procent færre ansøgere til studieboliger i Odense end sidste år. Henning Blume Islund, udlejningschef ved Kollegieboligselskabet, har et bud på en forklaring.

- Det er jo ikke noget, vi har lavet dybere analyser på, men jeg tror, det kan skyldes, at der er bygget en del nye boliger i Odense, så der er alt andet lige flere at vælge imellem. Og hvis man kigger rundt omkring i byen, kan man da også se, at der står tomme lejligheder hist og pist, siger han til Fyens.dk.

NB! Odense: De store projekter. Konferencen afholdes d. 10. december 2019.

Samtidig understreger avisen, at udviklingen skal tages med forbehold, idet mange studerende endnu ikke ved, hvilke byer de skal læse i. Det får de først svar på den 26. juli 2019.

Kollegieboligselskabet blev oprettet i 1973 af 3 kollegier i Odense som et ”non-profit”-foretagende. I 1998 blev selskabet omdannet til et alment boligselskab.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Stormflodssikring af by- og landområder

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Fremtidens betonbyggeri

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter