I forbindelse med et 4.000 kvm stort halbyggeri har oprydningsarbejdet efter den entreprenør, der gik konkurs i begyndelsen af 2020, vist sig markant større end forventet.

Det var med en forventning om et merarbejde men med en positiv tilgang, at Køge Kommune sammen med Køge Hallerne overtog ansvaret for at færdiggøre Hal 3 på Køge Idrætspark, efter totalentreprenøren Dansk Halbyggeri indgav konkursbegæring i januar måned.

Byggeriet af den 46 millioner kr. dyre hal var relativt langt fremme, nye fagentrepriser blev indgået og arbejdet fortsatte. Undervejs er det dog blevet klart, at det efterslæb, Dansk Halbyggeri efterlod, er mere omfattende, end frygtet. Udover en række eksempler på mindre byggesjusk, har det vist sig umuligt at fremkomme med en betydelige mængde dokumentation – heriblandt for statikken, som er garantien for, at bygningen ikke slår revner, skriver Køge Kommune.

De seneste måneder er der foretaget en lang række forbedringer, og i juli fik bygherrerne så en midlertidig ibrugtagningstilladelse til hallen. Men der mangler fortsat tilstrækkelig dokumentation, og ved udsigten til efterårsstorm eller sne, som vil belaste bygningen ekstra, vælger kommunen nu at lukke hallen ned, indtil den nødvendige dokumentation foreligger og et ekstra forstærkningsarbejde er gennemført.

Femern-byggeriet rundvisning. Den 11. marts 2021.

- Dansk Halbyggeri har lavet en dårlig byggestyring og har haft absolut ingen kvalitetssikring. Vi havde håbet på muligheden for at kunne rette op på det, men jo længere vi er kommet, desto flere skeletter har vist sig at være i skabet. Så det er med stor beklagelse, at vi endnu en gang må konstatere, at Hal 3 er forsinket, siger formand for Teknik- og Ejendomsudvalget, Erik Swiatek.

Næste skridt er iværksættelsen af et forstærkningsprojekt, hvor samlingen af stål og beton ned mod fundamentet skal forstærkes.

- Det koster penge og tid. Hvor meget, kan vi ikke sige præcist endnu, men jeg håber meget, at vi kommer i mål i år, siger Erik Swiatek.

Formand for Køgehallerne, Kai Jensen, ærgrer sig på lige fod over den tidligere entreprenørs manglende grundighed.

- Det er dybt frustrerende. Men nu må vi ind på et ordentligt spor, selvom det desværre betyder, at en række arrangementer må flyttes eller aflyses. Det er meget ærgerligt, men dokumentationen skal selvsagt være i orden.

I den kommende tid skal kommunen sammen med rådgiver afdække, hvad der helt konkret skal til for at skaffe den fornødne dokumentation. I samme ombæring er bygherrerne i gang med en vurdering af muligheden for at tage yderligere juridiske skridt mod konkursboet efter Dansk Halbyggeri.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Fremtidens betonbyggeri

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne