Budgettet for ombygningen af Ørbygård var oprindeligt 210,7 millioner kr. Det bliver nu 10,1 millioner kr. dyrere og forsinket som følge af række uforudsete hændelser.

En række uforudsete hændelser forsinker ombygningen af plejehjemmet Ørbygård. De første 34 pladser på det nye plejehjem Ørbygård er allerede taget i brug. De sidste af de i alt 82 pladser skulle efter den oprindelige plan være taget i brug i efteråret 2019. Men det bliver nu udskudt til januar 2020.

Forsinkelsen skyldes, at der er opstået flere uforudsete hændelser i forbindelse med byggeriet. Der er blandt andet fundet en skjult kælder under det gamle byggeri og et højspændingskabel, som ikke var med på tegningerne. Højspændingskabolet var placeret, hvor fundamentet for facaden til den nye indgangsbygning skulle etableres. Det krævede et nyt stykke højspændingskabel udført under bygningen. En støttemur skulle desuden vurderes ekstra, inden den kunne rives ned, og en kældergavlvæg i indgangsbygningen, der skulle afstives og støbes sammen med loftet i bygningen.

NB! Seniorboliger og seniorkollektiver - idéer, udvikling og byggeri. Konferencen afholdes d. 8. oktober 2019.

- Det er rigtigt ærgerligt, at der undervejs i byggeriet er opstået flere tekniske komplikationer, som forsinker byggeriet og gør det dyrere end planlagt. Vi gør alt, hvad vi kan, for at få de sidste plejeboliger klar. Det bliver moderne plejeboliger med bedre faciliteter end før, siger social- og sundhedsdirektør Henrik Abildtrup.

Forsinkelserne betyder, at Rødovre Kommune i en periode vil være ekstra presset på plejehjemspladser. Når de nye pladser står klar, har kommunen den nødvendige kapacitet i mange år frem. Forsinkelserne betyder også, at haveanlægget og forpladsen med parkeringsplads først bliver gjort færdigt efter indflytningen.
   
Budgettet for ombygningen af Ørbygård var oprindeligt 210,7 millioner kr. Det bliver nu 10,1 millioner kr. dyrere pga. forsinkelserne.

Efter moderniseringen vil der være i alt 82 plejeboliger med 64 1-rumsboliger og 18 2-rumsboliger. De nye boliger vil have bedre faciliteter for de ældre, blandt andet større badeværelser og terrasser ved fællesrummene. Boligerne bliver tidssvarende og bedre indrettet. Det betyder blandt andet bedre tilgængelighed, større badeværelser og nye indbydende fællesarealer.


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder