Ejendomsudvikleren Olav de Linde vil rive de eksisterende 3 etagers bygninger på Møllevangs Allé 157 ned og i stedet opføre 7 boligejendomme i 3-14 etager med i alt 315 lejligheder. Schmidt Hammer Lassen har tegnet projektet, der ventes at løbe op i 475 millioner kr.

Aarhus Kommune har udsendt en høring til orientering og oplæg til debat, som skal bane vejen for en ændring af kommuneplanens rammer med henblik på at igangsætte lokalplanlægning af 7 boligejendomme med 315 lejligheder på Møllevangs Allé 157.

Ejendomsudvikleren Olav de Linde, som ejer grunden, er bygherre på projektet. Området har et samlet areal på 11.420 kvm, og den eksisterende bebyggelse på 8.736 kvm skal rives ned for at gøre plads til de 7 nye bygninger på henholdsvis 3, 4, 8, 9, 13 og 14 etager, som tilsammen omfatter 23.890 kvm.

NB! Byens Ejendom afholder konferencen: Boligmarkedet til 40 milliarder kr. i Aarhus 2015-2025. Konferencen afholdes d. 29. oktober 2014.

Den højeste bygning bliver 51 meter høj, og alle bygninger får facader med grålige teglsten med hvide felter omkring vinduerne. På alle facader er der altaner med hvid beton og glas.

I dag er der vejadgang fra både Katrinebjergvej og Møllevangs Allé. Fremover må der kun være vejadgang fra Møllevangs Allé ét sted. Der etableres 158 parkeringspladser til biler under terræn, mens 630 cykelparkeringspladser etableres dels i kælder og dels på terræn.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Stormflodssikring af by- og landområder

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ny udbudslov KURSUS