OK-Fonden står bag et projekt med 22 seniorboliger til 51 millioner kr. En selvejdende institution bliver bygherre, mens OK-Fonden skal stå for den efterfølgende administration.

OK-fonden har oprettet en selvejende institution ”Seniorbofællesskabet Mælkevej – Den selvejende almene ældreboliginstitution” med henblik på at bygge 22 seniorboliger på et 14.000 kvm stort areal ved Mælkevej og Frølundevej i Svenstrup ved Korsør.

Ok-fonden er ikke en almen boligorganisation, og derfor er det nødvendigt at etablere en selvejende institution, og af samme årsag opføres seniorboligerne som ældreboliger og ikke som almindeligvis familieboliger, kategoriseret som seniorboliger.

OK-Fonden søger dermed om, at ”Seniorbofællesskabet Mælkevej – Den selvejende almene ældreboliginstitution” bliver bygherre på projektet, der løber op i 51 millioner kr.

Kollektive boformer: Bofællesskaber og seniorbofællesskaber. Konferencen afholdes den 26. oktober 2021.

Bebyggelsens samlede bruttoetageareal forventes at udgøre 1.890 kvm. En del af boligarealet placeres i byggeriets fælleshus, der forventes at udgøre 150 kvm. Boligerne vil fordele sig på 3 boligstørrelser fra 65 kvm til 105 kvm med en gennemsnitsstørrelse på 85 kvm.

- Jeg skulle hilse og sige, at der er stor interesse for dem, sagde borgmester i Slagelse Kommune, John Dyrby Paulsen (S), da byrådet den 25. januar 2021 godkendte økonomien i projektet.

Huslejen for boligerne forventes at blive 1.171 kr. per kvm årligt, hvilket betyder, at en bolig på 79 kvm kommer til at koste 7.706 kr. om måneden uden forbrug.

Projektet vil blive udbudt i totalentreprise/projektkonkurrence i omvendt licitation, hvor den maksimale håndværkerudgift oplyses.

OK-fonden er forretningsfører for bygherren, og det forventes, at OK-Fonden ligeledes forestår den efterfølgende administration af det færdige seniorbofællesskab. Fonden driver i forvejen 30 seniorbofælleskaber i Danmark.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i Jylland

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Den nye Planlov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligudvikling i København frem til 2030