Vangeleddet i Greve Kommune er et nybygget bosted for voksne med udviklingsforstyrrelser. Bostedet har 24 boliger som stod klar til indflytning i marts 2018, hvor de første 17 beboere flyttede ind. Huset er en it-teknologisk højborg, hvor hvert eneste fiber i væggene er koblet til et netværk. IBG er en af de løsninger, Vangeleddet har koblet op fra starten.

På Vangeleddet er filosofien, at alle udfordringer har en velfærdteknologisk løsning, og en af de grundlæggende opgaver er den fælles kommunikation og planlægning mellem borgere og medarbejdere. Til at løse den opgave har Vangeleddet valgt IBG fra ProReact. IBG er en interaktiv kommunikationsplatform og et vigtigt element i den daglige kommunikation mellem medarbejdere, borgere og pårørende.

IBG-plaformen skal give borgerne mulighed for selv at håndtere den daglige information og dialog om de vigtigste livsområder - fælles aktiviteter, måltider, tjenesteplanen, bookinger mv. En tilhørende app kan også bidrage til, at borgerne får overblik over deres individuelle dagsplaner uanset, hvor de er.

På Vangeleddet er teknologiske løsninger ikke “valgfrie”. Teknologien skal tænkes ind i alle livets facetter - fra rengøring til kommunikation.

- Vi tænker teknologien som et væsentligt supplement til den pædagogiske praksis. Vi har ikke købt papir og tuscher og har ingen flip-over til møderne, siger Henriette Bækdahl Christensen, leder af bostedet Vangeleddet.

NB! Vedvarende energi og optimering af byg og ejendom. Kurset afholdes d. 5. marts 2019.

Men på Vangeleddet anvender de ikke teknologi for teknologiens skyld. I stedet skal teknologien ruste borgerne til et mere selvstændigt liv og frigøre ressourcer for medarbejderne. Derfor har Vangeleddet også sat sig en række konkrete mål for den velfærdsteknologiske indsats - og arbejdet med IBG, som skal vise om udbyttet står mål med indsatsen. Vangeleddet evaluerer blandt andet om borgerne bliver mere aktive, og om de får styrket deres selvstændighed, trivsel og sociale kompetencer.

Henriette Bækdahl Christensen er sikker på, at Vangeleddets integration af ny teknologi vil blive hverdag på alle bo- og dagtilbud i løbet af få år.

- Vores borgere er langt foran medarbejderne med iPad, mobil og apps. Vi er nødt til at komme ud over stepperne, siger hun.

- Faktisk er det ofte medarbejderne, der er barrieren for indførelsen af ny teknologi. Det kan være udfordrende at lære nyt, siger Henriette Bækdahl Christensen, som ofte oplever, at hendes kolleger er meget dygtige på det pædagogiske felt, men har svært ved at omsætte deres viden og erfaring til arbejdet med de velfærdsteknologiske løsninger.

Vangeleddet har dog den store fordel, at det er et nyetableret bosted. Her er ingen rutiner og arbejdsgange, der skal ændres, intet mindset der skal “omprogrammeres. IBG’s digitale platform er allerede Vangeleddets naturlige værktøj til kommunikation og planlægning.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS