Det er forbudt for virksomheder at eje sommerhuse, men det er nu så god en forretning at udleje sommerhuse, både små og store, at Erhvervsstyrelsen kommer med en ny vejledning (Læs: Forbudt/Tilladt), for at begrænse/tilpasse virkeligheden. Og de store sommerhuse skal lægges i udkanten af områder.

I et udkast til ny vejledning afkalres hvornår Erhvervsstyrelsen anser, at udlejning af sommerhuse må betragtes som erhvervsmæssig eller ikke-erhvervsmæssig.
 
Vejledningen er ny. Der har ikke tidligere været udstedt en vejledning om udlejning af sommerhuse.

I overensstemmelse med hidtidig praksis bliver det nu fremhævet,hvornår der er tale om erhvervsmæssig eller ikke-erhvervsmæssig udlejning. Der bliver hovedsageligt lagt vægt på:

- Antallet af udlejede sommerhuse.
- Ejerens eget brug af sommerhuset.
- Udlejningens omfang.

Om der er tale omerhvervsmæssig eller ikke-erhvervsmæssig udlejning i alle tilfælde afhænger dog af  en konkret vurdering i den enkelte sag. Derfor kan andre kriterier, f.eks. formålet
med opførelsen eller erhvervelsen af sommerhuset og lejeindtægternes størrelse, også være af betydning.

Kommunernes planlægning for store sommerhuse

Der er blevet bygget meget store sommerhuse de sidste år hvor der kan bo både 30-40-50 personer. Det forsøger Erhvervsstyrelsen nu at presse ud i yderområder og/eller stoppe i praksis. Fordi det ødelægger sommerhus-områdernes karakter når 50 gæster fyrer den af i en weekend.

I en ny vejledning redegøres der for de redskaber af planlægningsmæssig karakter, som kommunerne kan anvende for at sikre hensigtsmæssige rammer for placering og anvendelse af større sommerhuse og et hensigtsmæssigt samspil med eksisterende sommerhusmiljøer.

Vejledningens formål er at bidrage til, at kommunerne i deres planlægning inddrager gode løsninger på støj, renovation, trafik og de store sommerhuses aftryk. i de rekreative sommerhusområder, med henblik på at sikre at større sommerhuse ikke bliver til gene for det øvrige sommerhusmiljø. 

Høring

Erhvervsstyrelsen skal anmode om at modtage eventuelle høringssvar til de 2 vejledninger senest torsdag den 8. oktober 2020.
 
 


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Den nye Planlov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Stormflodssikring af by- og landområder