Et hus, der er bygget efter årtusindeskiftet, koster i gennemsnit over 1 million kr. mere end et hus, der blev bygget før det 20. århundrede. Det viser en opgørelse af danske huspriser udarbejdet af Finans Danmark.

Et nyt hus på 140 kvm koster på landsplan i gennemsnit 2,6 millioner kr., mens et hus på samme størrelse bygget før år 1900 gennemsnitligt sælges for godt 1,3 millioner kr. mindre.

- Beliggenhed og boligens stand er begge faktorer, der er med til at bestemme prisen på et hus. I dag bygger man huse på andre måder og andre steder, end man gjorde for flere årtier siden, siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

NB! Planloven med fokus på lokalplaner og nyeste ændringer. Kurset afholdes d. 21. marts 2019.

9 ud af 10 nye huse, der er solgt siden starten af 2016, befinder sig i byzoner. For huse, der er bygget før år 1900, gælder det kun for knap halvdelen. Generelt er energiforbruget også lavere i de nye huse, hvor knap 60 procent har et energimærke B eller A, mens det kun er tilfældet for godt 3 procent af de gamle huse.

- Boligkøberne er villige til at betale for god beliggenhed og for et hus, der er vedligeholdt. Mange af de nye huse finder man i byerne, og de sælges oftest til højere priser end huse uden for byerne, siger Ane Arnth Jensen.

Huse, der er bygget i første og anden halvdel af 1900-tallet, sælges i gennemsnit til 1,9 millioner kr. Størstedelen af de huse findes i byzoner, og er generelt i en bedre energimæssig stand end huse fra før år 1900.


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Stormflodssikring af by- og landområder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i København frem til 2030