Et nyt sundhedshus i Nyborg skal tænkes sammen med en byudviklingsplan for bykernen og havnefronten samt Svanedams-og stationsområdet og Storebæltsvej. Desuden er der flere almene boliger på vej.

Den 13. september 2020 har partierne Venstre, Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og Socialistisk Folkeparti indgået budgetaftale for Nyborg Kommune 2021.

- Vi er rigtig glade for, at det igen er lykkes, at sikre et bredt forlig, hvor økonomien også fremadrettet giver os mulighed for at holde hånd under velfærden samt sikre investeringer, der gavner Nyborg Kommune bredt. Vi vil gerne takke Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og Socialistisk Folkeparti for et godt samarbejde i forbindelse med budgetforhandlingerne, udtaler borgmester i Nyborg Kommune, Kenneth Muhs (V).

Der budgetteres med anlægsudgifter på godt 80 millioner kr. i 2021, 94 millioner kr. i 2022, 93 millioner kr. i 2023 og knap 72 millioner kr. i 2024. De samlede anlægsudgifter udgør 340 millioner kr. i perioden. Anlægsindtægterne budgetteres til 8 millioner kr. årligt til salg af byggegrunde.

Der er afsat 100 millioner kr. til etablering af det nye sundhedshus på 5.600 kvm, hvoraf 16,7 millioner kr. er finansieret af statstilskud. Sundhedshuset skal indeholde lægepraksis og andre sundhedsaktører, kommunale sundhedstilbud samt midlertidige pladser for borgere med behov for tæt observation, pleje og rehabilitering efter sygehusophold.

BUTIKS-udvikling i en ny tid. Konferencen afholdes den 11. november 2020.

En placering på det tidligere DSB-areal mellem Storebæltsvej og Holmegade ved havnen i Nyborg, tæt på motorvejen og togforbindelse, skal give let adgang for borgere, medarbejdere og ambulancer. Placeringen indgår desuden i planerne om et samlet byudviklingsprojekt og helhedsplanen for Nyborg by. Der er under Teknik-og Miljøudvalget afsat 10 millioner kr. i 2020 og 10 millioner kr. i 2021 til gennemførelse af 1. etape af en byudviklingsplan for Nyborgs Bykerne med afsæt i udviklingsplanen En samlet by, som kommunen har fået udarbejdet i samarbejde med Gehl.

Samtidig med etableringen af det nye sundhedshus med 20 midlertidige pladser omdannes Jernbanebo til et plejecenter med 25 nye plejeboliger for at imødekomme den stigende efterspørgsel efter plejeboliger, som følge af den demografiske udvikling med flere ældre over 80 år.

Befolkningsprognosen viser, at antallet af borgere over 80 år især fra 2022 og frem stiger med 31,2 procent. Forligspartierne er enige i, at der i 2021 skal udarbejdes en plan for fremtidens plejeboligbehov, der giver mulighed for at prioritere den fremadrettede indsats og vurdere behovet for etablering af nye plejeboliger i Nyborg Kommune.

Nyborg Kommune er gennem de senest 5 år gennemsnitligt vokset med knap 100 indbyggere årligt, og der er blevet investeret massivt i flere boliger. For at sikre mangfoldighed er der afsat 8 millioner kr. til 2 projekter vedrørende flere almene boliger i 2022, herunder nye boformer som giver mulighed for at flere generationer bosætter sig inden for et samlede boligområde. Et sådan byggeri støttes i forbindelse med opførelse af boliger på Strandhøjen. Herudover afsættes beløb til realisering af byggeri på op til 30 boliger ved Holmens Boulevard.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligudvikling i København frem til 2030

Den nye Planlov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligudvikling i Jylland

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS