En ny plan er på vej for et 60.000 kvm stort område mellem Nordlandsvej og Grenåbanen/Letbanen samt tæt på Torsøvej Station. Den skal give mulighed for 800 boliger, 14.400 kvm erhverv samt dagligvarebutikker. Bag projektet står en lokal investor.

For 2 år siden blev kommunen præsenteret for at forslag til udbygning af området, som blev kritiseret, men nu er direktør Ole Bjørvig Pedersen, som har opkøbt grunde i området, ifølge Århus Stiftstidende klar med en ny plan.

NB! Jylland: Den nye planlov og butikker. KURSUS. Afholdes d. 3. maj 2017.

GPP Arkitekter, Cubo Arkitekter og Schmidt Hammer Lassen Architects har udarbejdet masterplanen for området med 72.400 kvm byggeri, hvoraf 80 procent bliver boliger og 20 procent erhverv. Planen kan rumme 700-850 nye boliger heraf 120-130 almene, 300-400 arbejdspladser og en dagligvarebutik tæt på letbanestationen.

- Ole Pedersen købte de første grunde i 2006-2007, og vi har virkelig brugt meget energi på planen, som med sin forandring af området også vil skabe betydelig merværdi til hele området ved siden af, siger Jane Sundstrøm, udviklingschef hos Ole Pedersen, til Århus Stiftstidende.

NB! Jylland: Moms og skat for byg og ejendom - nye regler og afgørelser KURSUS. Afholdes d. 28. september 2017.

Der vil blive tale om en varieret bydel med både byhuse, karrébebyggelse og punkthuse. Der bygges i 2-3 etager ud mod Nordlandsvej, mens der midt i området opføres boliger i 4-5 etager. Ud mod letbanen opføres boliger i 5-6 etager. Bebyggelsen opføres med et varieret facadeudtryk og  varierede tagformer.

Der er mulighed for at have erhverv i de underste etager i de østlige og vestlige dele af bebyggelsen. I områdets nordøstlige hjørne, hvor der af miljømæssige grunde ikke kan bygges boliger, grundet en krævet afstand til erhvervsbebyggelsen på den anden side af banen, er det her udelukkende muligt at etablere erhverv.

Byrådet i Aarhus skal tage stilling til, om lokalplanforslaget (PDF) skal sendes i offentlig høring den 26. april 2017.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Ny udbudslov KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Fremtidens betonbyggeri

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS