Dansk Anlægsentreprenører roser forslaget om en ny motorvej i Jylland, men minder samtidig om, at infrastruktur-projekter, der kan gennemføres her og nu, er afgørende for fremdriften i trafikken, beskæftigelsen og kompetencerne på kort og lang sigt.

Da regeringen i december 2008 fremlagde sin transportplan for Danmark, hed det, at regeringen vil arbejde for et samfund, der hænger sammen miljømæssigt og trafikalt. Trængslen skal ned, mobiliteten skal op, og transportsektoren skal i langt højere grad bidrage til et bedre miljø og mindre CO2.

I Danske Anlægsentreprenører, der er et branchefællesskab i Dansk Byggeri, er man derfor tilfredse med, at transportminister Lars Barfoed med sit seneste bud på en motorvejsløsning viser, at han fortsat har fokus på løsningen af trængselsproblemerne i Trekantområdet.

- I Danske Anlægsentreprenører mener vi, at det er vigtigt, at der hele tiden er fremdrift i løsningen af trængselsproblemerne - både med de løsningsmuligheder, der har en lidt længere tidshorisont, som f.eks. transportministerens forslag om en ny motorvej, men også med de projekter der kan gennemføres på kortere sigt, udtaler branchedirektør i Danske Anlægsentreprenører, Niels Nielsen.

Han understreger således, at det er vigtigt at holde fast i de projekter, der kan gennemføres her og nu, hvor branchen har den nødvendige kapacitet. Ellers vil anlægsbranchen ikke kunne fastholde de nødvendige kompetencer, hvilket vil betyde, at de mange store infrastrukturprojekter som f.eks. Femernforbindelsen i vid udstrækning vil skulle gennemføres af udenlandske virksomheder.

Trafikforskere og andre har luftet forskellige forslag til placering af motorveje, som bl.a. skal afhjælpe trængselsproblemerne i Trekantområdet.

- I Danske Anlægsentreprenører modtager vi transportministerens udspil om en motorvej fra Holstebro, forbi Herning og Billund, med tilslutning til motorvejen mellem Kolding og Esbjerg meget positivt, men vi tager ikke stilling til, om den løsning skal foretrækkes frem for andre linjeføringer. Det vigtige er, at der er udvikling i projekterne, slutter Niels Nielsen.


Fakta
Danske Anlægsentreprenører er et branchefællesskab i Dansk Byggeri, der repræsenterer næsten 1.000 virksomheder med aktiviteter inden for anlægs- og infrastrukturområdet

Yderligere oplysninger: Branchedirektør Niels Nielsen, tlf. (direkte) 7216 0189, mobil 2566 6314 Kommunikationskonsulent Mette Schmidt, Dansk Byggeri, tlf. 2282 9648


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Stormflodssikring af by- og landområder

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens