Køge Idrætspark er i fuld gang med en modernisering, der skal sikre bedre vilkår til breddeidrætten, som får flere omklædningsrum, og et stadion, der lever op til de vilkår der gælder for afvikling af superliga-kampe.

Et forslag til en ny lokalplan skal blandt andet muliggøre en udvidelse af stadion til 6.000 pladser, ny bebyggelse til erhverv, 300 parkeringspladser ved Ølbyvej og et såkaldt stitracé til de bløde trafikanter syd for Køgehallerne. Et forslag til en sådan lokalplan er nu vedtaget af byrådet og sendt i høring.

- Formålet med lokalplanen er blandt andet at færdigudvikle Køge Idrætspark som et attraktivt område for idræts- og kulturlivet i Køge Kommune. Vi skal sikre gode forhold, ikke kun for elitespillerne, men i høj grad også for de mange børn, unge, voksne og ældre, der bruger Køge Idrætspark og området omkring stadion. Og så skal lokalplanen sikre, at stadion kommer til at fremstå som en samlet arkitektonisk helhed, siger borgmester i Køge Kommune, Marie Stærke (S).

Indre København og Strøget - byudvikling og investeringer. Konferencen afholdes den 18. april 2023.

Med den nye lokalplan bliver der mulighed for en ny erhvervsbebyggelse mellem hjørnebygningerne omkring stadion og ud mod Stensbjergvej og Ringvejen. Desuden giver den mulighed for, at der kan bygges yderligere 2 etager ovenpå den vestlige bygning med omklædningsrum til erhverv.

Der er sammen med forslaget til lokalplanen udarbejdet et tillæg til kommuneplanen, som muliggør den bebyggelsesprocent, lokalplanen lægger op til.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Stormflodssikring af by- og landområder

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Den nye Planlov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.