Udbud af jysk skolebyggeri til 100 millioner kr. nærmer sig, idet et lokalplanforslag for projektet igen er sendt i høring. På længere sigt skal skolen udbygges yderligere.

Politikerne i Skanderborg har - endnu engang - sendt et lokalplanforslag (PDF) for et 168.000 kvm stort areal, der skal rumme en ny skole i Hørning, i høring. Bakkeskolen skal ligge i det sydlige Hørning.

- Dette er en såkaldt ommer. Vi har været igang én gang, men det var ikke så godt, så nu må vi lave den om, sagde byrådsmedlem i Skanderborg Jens Szabo (V) på et byrødsmøde den 30. oktober 2019.

- Vi har rasende travlt her i kommunen, så sommetider går det måske lidt for hurtigt, men i hvert fald har skolen lavet et fantastisk flot stykke arbejde, hvor vi prøver at kigge på fremtidens skole og på, hvordan undervisningen skal tilrettelægges. Når det blev matchet med det lokalplanforslag, der forelå, så ville man ikke kunne opføre det skolebyggeri, der er arbejdet på, sagde han videre.

NB! Randers: De store projekter 2020-2030. Konferencen afholdes d. 2. april 2020.

Skolen skal efter planen udbygges i etaper, og når skolen er fuldt udbygget, vil den kunne rumme cirka 850 elever. Den nye skole skal i 1. etape blandt andet rumme et nyt indskolingshus med 3 spor og SFO.

Skanderborg Kommune har afsat 100 millioner kr. til 1. etape, og ifølge kommunen var det oprindeligt målet, at byggeprojektet skulle udbydes i november 2019, hvorefter samarbejde med arkitekter og entreprenør kunne gå i gang. Bygherrerådgivningen varetages af D-K2, Autens, DMR og ETOS Ingeniører.

Læs mere om projektet her.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Ungdomsboliger på et modent marked