Som et led i en ny IT-strategi og i forbindelse med større tilgang af opgaver har Dansk Boligbyg valgt at investere i et nyt projektstyringssystem. Allerede nu har administrationen og medarbejderne sparet adskillige arbejdstimer og fået bedre overblik over byggesagerne.

Byggebranchen går mod mere digitalisering – blandt andet med transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen, der vil sætte gang i en digital strategi, som skal gøre virksomheder i byggebranchen bedre til at udnytte de nye digitale værktøjer. Hoved- og totalentreprenøren Dansk Boligbyg er en af dem, som har taget teten. I forbindelse med en tiltagende opgavemængde har ledelsen valgt at lægge en ny IT-strategi for det landsdækkende entreprenørfirma.

- Hvis ikke man er på forkant og investerer i de muligheder, digitaliseringen giver, så risikerer man, at konkurrenterne får et forspring. Vi har derfor igangsat en digitaliseringsproces med implementering af en ny IT-strategi med nye værktøjer og systemer, der skal sikre smidigere arbejdsgange samt gøre det lettere for os at få overblik over økonomien i de enkelte byggeopgaver, siger Anton Nørgaard, der er administrerende direktør i Dansk Boligbyg.

Projektstyringssystem er første led i IT-strategien
Overgangen til nye systemer er sjældent velset hos medarbejdere. Ifølge Anton Nørgaard var det imidlertid ikke tilfældet hos Dansk Boligbyg, da medarbejderne blandt andet havde erkendt, at deres projektstyringssystem var alt for tungt. Første led i den nye IT-strategi har derfor været et nyt projektstyringssystem, der skal strømline arbejdsgange og give bedre overblik over økonomien i alle igangværende byggesager. Der faldt valget på CHISA Project.

NB! Jylland: Projektstyring i byggeriet. Kurset afholdes d. 14. november 2018.

Administrationschef i Dansk Boligbyg Susie Nielsen er især glad for det løft, CHISA Project har givet omkring administration og indrapportering af byggeprojekterne.

- Vi har fået en større ensartethed i byggesagerne. Førhen sad vi med forskellige udgaver af Excel-ark. Det var ikke særligt hensigtsmæssigt, når man sammenligner med CHISA Project. Nu har vi fået en rigtig god fælles struktur og kan samtidig følge økonomien i vores byggesager i realtid, fortæller Susie Nielsen og fremhæver, at både bogholderiet, administrationen og de enkelte medarbejdere sparer mange timer, når de månedlige indrapporteringer skal klares, siger Susie Nielsen.

Systemet er udviklet til virksomheder i byggebranchen og hjælper med styring i byggeprojekter, når det drejer sig om dialog og økonomi. Systemet bruges i forbindelse med indkøb, udførelse med tilhørende juridisk dokumentation og styring af dialoger, hvor medarbejderne kan holde styr på økonomi, projektændringer og kommunikationen med parterne i projektet – også ved hjælp af en app. Virksomheden får et opdateret billede af projekterne, dels fordi der opdateres dagligt fra økonomisystemet, og dels fordi medarbejdernes registreringer sker i realtid. Det giver et forbedret grundlag for hurtigere og bedre beslutninger.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Fremtidens betonbyggeri