Med en omfattende plan for dansk infrastruktur vil regeringen afsætte mere end 160 milliarder kr. til at binde Danmark stærkere sammen frem mod 2035. Planen "Danmark fremad" indeholder forslag til nye projekter for samlet 106 milliarder kr.

Regeringen har nrtop fremlagt en plan for Danmarks infrastruktur på mere end 160 milliarder kr. frem mod 2035, herunder 106 milliarder kr. til nye projekter og initiativer. Hertil kommer yderligere 55 milliarder kr. til at færdiggøre allerede igangsatte projekter samt eksisterende vedligehold.

Derudover er der afsat en foreløbig reservation på knap 13 milliarder kr. til håndtering af infrastruktur ved Lynetteholmen.

Femern-byggeriet rundvisning. Den 9. september 2021.

Forslagene skal blandt andet mindske problemerne med kø, styrke den kollektive trafik og skabe forudsætningerne for en omstilling til grønne transportformer. I modsætning til tidligere infrastrukturplaner er Danmark fremad i sig selv CO2-neutral.

- Vi er alle afhængige af, at vi kan komme på arbejde, på hospitalet, at der er varer på butikkernes hylder, og at virksomhederne kan få deres færdige produkter ud i verden. Med regeringens udspil vil vi få en fremtid, hvor der er plads på vejene til de mange elbiler, hvor cyklerne får langt større prioritering og ikke mindst, hvor den kollektive transport får et løft. Med en massiv investering i jernbanen træder vi med det her udspil ind i jernbanens årti, siger transportminister Benny Engelbrecht (S).

JYLLAND: Broen til Sjælland for 136 milliarder. Konferencen afholdes den 2. september 2021.

Regeringen vil i alt prioritere 47 milliarder kr. til at sikre gode veje til hele landet og til at afhjælpe trængslen der, hvor danskerne holder i kø. Det gælder eksempelvis på E45 og på ringforbindelserne omkring København. Det vil være en prioritet for regeringen, at en udbygning af vejnettet her sker hurtigst muligt.

I dag anslår Vejdirektoratet, at alene den daglige forsinkelse på de danske veje løber op i et samfundsøkonomisk tab på 26 milliarder kr. om året.

Horsens-Aarhus-broen til Kalundborg til 136 milliarder. Konferencen afholde den 3. juni 2021.

Regeringen har under arbejdet med planen lyttet til lokale ønsker og vurderinger fra kommuner, regioner, virksomheder og organisationer. På den baggrund lægger regeringen op til en bred politisk drøftelse med samtlige partier om udspillet.


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter