Stålleverandør øger CO2-besparelse med 10 tons i ny domicil udvidelse for Chr. Hansen A/S, der udvider hovedkontoret i Hørsholm.

Udvidelsen af den globale bioscience-virksomheds hovedkontor i Hørsholm med 15.000 kvm opnår en uventet CO2-besparelse på i alt 10 tons CO2. Besparelsen skyldes, at armeringsspecialisten Celsa Steel Service netop har udgivet ny EPD miljøvaredeklaration, der dokumenterer en lavere CO2-udledning på armeringen til byggeriet end tidligere dokumenteret.

Den forbedrede miljøvaredeklaration fra Celsa Steel Service er gældende fra den 22. september. Det betyder en dokumenteret CO2-besparelse på 37 procent i forhold til LCA Bygs branchestandard, da hvert ton armering fra Celsa Steel service ifølge ny EPD kun udleder 425 kilo CO2 per ton.

Nordkysten: Byudvikling og ejendomsmarked mellem Hellerup og Helsingør. Konferencen afholdes den 29. marts 2022.

Udvidelsen er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter med Cowi som ingeniør. Aarsleff er entreprenør på byggeriet og som modtager den sidste armering på byggepladsen i midten af 2022. Domiciludvidelsen og etableringen af et innovation campus er præcertificeret til DGNB Sølv.

- Med flere DGNB-byggerier på tegnebrættet i Danmark og nye byggekrav om max CO2 på vej fra 2023, er vores nye EPD ganske simpelt adgangsbilletten til flere projekter. Vores tidligere EPD, der dokumenterede et i forvejen lavt CO2-aftryk på 473 kilo CO2 per ton, har allerede gjort Celsa markedsledende på bæredygtig armering i Europa – med det nye tal på 425 kilo CO2 per ton er Celsa et skridt foran, når de nye byggekrav indføres i Danmark. Det er helt efter strategien, siger Magnus Lundgren.

Vestegnen: De store projekter. Konferencen afholdes den 6. september 2022.

CO2-reduktionen for Celsas armering skyldes kontinuerlige forbedringer hos Celsa Nordic på stål- og valseværket i Mo i Rana i Norge. Her transformeres det meste af Norges metalskrot til armeringstål.

Ifølge udbudsmaterialet til Chr. Hansens domiciludvidelse, skulle CO2-udledningen per ton armeringsstål være under 500 kilo CO2 per ton. Det slår Celsa Steel Service med sin nye EPD nu med 75 kilo CO2 per ton.

Udvidelsen forventes at stå klar i begyndelsen af 2023 og vil bringe hovedkontorets samlede areal op på 38.000 kvm.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i Jylland

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Fremtidens betonbyggeri

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS