På Nørrebro ligger FSB’s lille boligafdeling Det Genanvendte Hus. Huset er fra 1994 og bygget af materialer fra de 150 huse, der måtte give plads for motorvejen til Øresundsbroen. Tagsten, mursten, tagspær og beton blev genbrugt.

Nu starter en undersøgelse og dokumentation af erfaringerne med genbrugsmaterialerne i huset på Nørrebro. Projektet er støttet af Realdania og omfatter også genanvendte huse i Odense og Horsens.

Fredede og bevaringsværdige bygninger - nye regler, løsninger og tilskud underlagt BR18. Konferencen afholdes den 25. marts 2021.

- Vi håber, at erfaringerne kan være med til at skabe bedre sikkerhed om kvalitet og holdbarhed af genbrugsmaterialer og fremme den cirkulære dagsorden i byggebranchen. Det er rigtig godt med forskning og fokus på byggemetoder, siger FSB’s formand Steen Søndergaard Thomsen.

Den almene boligsektor tog allerede dengang initiativ til at anvende genbrugte byggematerialer i nybyggeri. Formålet med husene var at gennemføre fuldskala forsøgsprojekter med størst mulig genbrug og genanvendelse af byggematerialer.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligudvikling i København frem til 2030

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ungdomsboliger på et modent marked

Ny udbudslov KURSUS