Boligselskabet FSB sender nu totalentreprisekontrakten for opførsel af 297 almene boliger i udbud. I første halvdel af 2015 skal byggeriet 126 familieboliger sættes i gang, og i 2016 bliver spaden stukket i jorden til 171 ungdomsboliger. Anskaffelsessummen for boligerne ligger på 466 millioner kr.

Boligerne skal stå klar til indflytning i henholdsvis 2017 og 2018. Et af byggerierne med familieboliger placeres øst for Bella Center, mens det andet skal ligge ud til Horisonten og C.F. Møllers Allé. De 2 byggerier omfatter tilsammen 12.000 kvm. Ungdomsboligerne, der omfatter 6.000 kvm, placeres ved Bella Center Station og i kort afstand til vigtige uddannelsesinstitutioner som Københavns Universitet Amager og IT Universitetet.

- København har brug for flere boliger - både familieboliger og ungdomsboliger. Det er derfor meget tilfredsstillende og super spændende at være med til at sikre så mange boliger ikke kun til familier men også til de mange unge, der vælger at uddanne sig i hovedstaden. FSB har nu i 80 år været med til at bygge byen, så det er kun naturligt fortsat at bidrage til at opfylde boligbehovene i hovedstaden, siger FSB’s administrerende direktør Bjarne Larsson.

NB! Almene boliger for 40 milliarder i København - nyeste udvikling. Seminaret afholdes d. 4. marts 2015.

FSB har indgået et strategisk samarbejde med BC Hospitality Group A/S, der ejer Bella Center, om de 297 boliger. Grundlaget for dette er BC Hospitality Groups nye masterplan for Bella Kvarter, hvor der skal bygges på parkeringsarealerne, idet parkeringspladserne i stedet etableres i parkeringshuse. Planen betyder, at der skal etableres et helt nyt bykvarter med boliger, erhverv og butikker – en bydel, der vil lægge sig op af den måde, Københavns gamle kvarterer er bygget på, hvor der er bygget tæt i maksimalt 5-6 etagers højde, og hvor de grønne friarealer er trukket ind mellem bygningerne. 

- Jeg er rigtig glad for, at vi nu får bygget knap 300 almene ungdoms- og familieboliger i det nye byudviklingsområde ved Bella Center, så unge, børnefamilier og ældre kan bo side om side, og vi også fremadrettet sikrer en blandet by, hvor der er plads til alle, siger Københavns overborgmester Frank Jensen.

NB! Udvikling af byrum - idé, eksekvering og perspektiver. Konferencen afholdes d. 6. maj 2015.

De 55-115 kvm store familieboliger skal opføres som etagebyggeri, der vil variere i størrelsen, idet der skal bygges både i 3, 4 og 5 etager. De 35 kvm store ungdomsboliger bliver opført i et 5-6 etagers byggeri. Familieboligerne kommer til at koste mellem 6.000 og 10.000 kr. om måneden alt efter størrelse, mens ungdomsboligerne kommer til at koste 3.500 kr. om måneden.

Boligerne er skitseret af Vilhelm Lauritzen og Arkitema, og totalprisekontrakten for opførsel af boligerne sendes nu i udbud. Anskaffelsessummen for boligerne vil være 466 millioner kr. Københavns Kommune har bevilget 46 millioner kr. i offentlige lån i form af den såkaldte grundkapital.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS