DLG siloen på Nordhavn transformeres til et 12 etager højt boligbyggeri med 45 lejligheder, som nu er sat til salg.

Lokalbolig Østerbro og Kun Lejligheder varetager salget af lejlighederne i den gamle DLG silo, som får navnet Frihavns Tårnet, når den er blevet omdannet til boligbyggeri efter tegninger udformet af Praksis Arkitekter.

Lejlighederne varierer størrelsesmæssigt fra 62 til 192 kvm og har mellem 2 og 5 værelser. 14 af lejlighederne er allerede solgt, mens de resterende ligger i et prisniveau mellem 3 og 9 millioner kr.

For arkitekterne er det en speciel oplevelse at arbejde med den gamle silo, som får boliger med etagehøjder på fra 3,8 til 5,5 meter.

NB! Byens Ejendom afholder konferencen: Omdannelse af industri til boliger. Konferencen afholdes d. 18. november 2014.

- En bygning bliver ikke mere lukket end en silo, og en moderne bolig skal være det stik modsatte, nemlig helt åben. Det har vi bestræbt os på med den nye betonstruktur, der danner et filigrannet af rum og altaner i en ny helhed, siger arkitekt MAA, Mette Tony fra Praksis Arkitekter.

- Det er sjældent, vi som arkitekter får mulighed for at arbejde med så markant en bygningskrop som en silo. Og det er også sjældent, at vi får mulighed for at fordele næsten 50 meter i højden på kun 12 etager, uddyber hun.

Lejlighederne i den kommende boligbebyggelse ventes klar til indflytning i begyndelsen af 2016. Til den tid forventes 80 procent af projekter i Århusgadekvarteret af være færdigbygget.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Boligudvikling i Jylland

Boligudvikling i København frem til 2030

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Ny udbudslov KURSUS