Vestbad i Brøndby og Rødovre Kommuner bliver nu ført tilbage til sin oprindelige stand - præcis som det så ud i 1958 med bassiner, park, trafiklegeplads og "hønen". Friluftsbadet åbner i 2019.

En større renovering af Vestbad er sat i gang. Der er ikke bare tale om at Vestbads udendørsafdeling får nye svømmebassiner og nyt parkanlæg. For friluftsbadet er så meget mere end det. Det er et yndet udflugtsmål for tusindvis af lokale familier og en kulturhistorisk perle.

- Friluftsbadet var et af Danmarks første, da det blev indviet for næsten 60 år siden. Alle, der er vokset op i vores område, kender det som noget helt særligt og har gode minder derfra, siger Rødovres borgmester Erik Nielsen.

Også Brøndbys borgmester Kent Magelund glæder sig over, at projektet nu er sat i gang.

NB! Rødovre: De store projekter. Konferencen afholdes d. 23. august 2018.

- Når det smukke, gamle friluftsbad genopstår og faciliteterne indenfor samtidig bliver topmoderne, så bliver Vestbad jo ikke alene et lokalt udflugtsmål men en enestående kulturhistorisk perle, som jeg personligt næsten ikke kan vente med at tage i brug. Så vi er meget taknemmelige for den økonomiske støtte, vi har fået til projektet, siger Kent Magelund.

Renoveringen, der står på det næste års tid, er netop kommet i stand takket være Den A.P. Møllerske Støttefond, der har bevilget 31,8 millioner kr. til projektet. Samtidig betaler de 2 kommuner Rødovre og Brøndby, der sammen ejer Vestbad, 13 millioner kr. hver til det omfattende projekt.

Friluftsbadet blev ved indvielsen i 1958 regnet for arkitektur af høj kvalitet og både parken og helhedsplanen for området er tegnet af C. Th. Sørensen, der var sin tids førende danske landskabsarkitekt og i dag regnes blandt verdens mest fremtrædende. Men friluftsbadet er i dag nedslidt og medtaget, og vandbehandlingsanlægget lever ikke op til nutidens krav. Det bliver der nu lavet om på, så det nye friluftsbad bliver ført tilbage til tidligere tiders storhed – men med ny og tidssvarende teknik.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Fremtidens betonbyggeri

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i København frem til 2030