I første omgang opføres 2 såkaldte MiniCO2 Etagehuse i henholdsvis træ og tegl samt et etagehus, som under overskriften ”Det effektive byggeri” skal undersøge, hvordan digitale værktøjer kan bidrage til at effektivisere byggeprocessen.

Realdania By & Byg kunne den 14. november 2022 tage de første spadestik til 2 af flere CO2-venlige udviklingsbyggerier, som de kommende år skyder op i Kanalbyen i Fredericia. De nye etagehuse skal opføres til bæredygtighedscertificeringen DGNB Guld.

- Med afsæt i viden og forskning vil vi i de kommende år opføre en række udviklingsbyggerier med fokus på CO2-reduktion og effektive byggeprocesser. Bygningerne samler vi her i Kongensstræde i Kanalbyen under overskrifterne ”MiniCO2 Etagehusene” og ”Det effektive byggeri”, lød det blandt andet fra Realdania By & Bygs administrerende direktør, Peter Cederfeld.

Vejle: De store projekter. Konferencen afholdes den 23. marts 2023.

Med gårsdagen spadestik blev det første af MiniCO2 Etagehusene skudt i gang, nemlig en etageejendom, som skal bygges mest muligt af træ, og første indenfor kategorien Det effektive byggeri, som skal opføres med størst mulig effektivitet under selve byggeprocessen.

Over de kommende år vil Realdania By & Byg opføre flere udviklingsbyggerier. Det næste under overskriften MiniCO2 Etagehusene er allerede planlagt, nemlig med tegl som det primære byggemateriale.

Byggerierne vil have fokus på CO2-besparende materialer og effektivitet i byggeprocessen. Fejl, mangler og dårlige processer er nemlig også anledning til megen spild af ressourcer, som både belaster økonomi, klima og miljø.

Træbyggeri: best practice, regler og økonomi. Kurset afholdes den 1. marts 2023.

- Gennem tiden har Realdania By & Byg gennemført 15 udviklingsbyggerier, hvor vi har arbejdet med at sætte forandring indenfor byggeriet på formel og vise nye veje for nybyggeri. Byggerierne skal være med til at samle den eksisterende viden i branchen, afprøve den i praksis og omsætte den til nye konkrete løsninger og erfaringer – alt sammen i tæt samarbejde med forskningsmiljøer, byggebranchen, rådgivere og entreprenører, påpegede Peter Cederfeld ved gårsdagens første spadestik.

De nye boligejendomme kommer til at ligge på rad og række i Kongensstræde. De bliver hver især i 5 etager og kommer til at indeholde 4 boliger til udlejning og mulighed for en mindre studiebolig i stueetagen.

Realdania By & Byg er samtidig ejer af Kanalbyen i Fredericia sammen med Fredericia Kommune.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Fremtidens betonbyggeri

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter