Hovedentreprenør er på plads, og nu igangsættes byggeriet af en villa med 300 kvm beboelse og 700 kvm integreret garage, som skal rumme bygherrens samling af blandt andet klassiske Porcher.

Den nordjyske entreprenørvirksomhed TL Byg er valgt som hovedentreprenør på opførelsen af en ny, stor villa i Gug Alper ved Aalborg. Villaen er tegnet af arkitektfirmaet Bjarke Ingels Group og er den kun 3. i rækken af private BIG-boliger på verdensplan.

- Vi glæder os over, at byggeriet snart bliver en realitet og ser i den forbindelse frem til at bringe vores kompetencer i spil i forhold til boligens særlige krav til æstetik og arkitektur. Der er ingen tvivl om, at dette byggeri vil placere Aalborg på det arkitektoniske verdenskort inden for ekstraordinære boligbyggerier, siger Jens Nielsen, der er salgsdirektør hos TL Byg, i en pressemeddelelse.

Boligen opføres med hvidpudsede facader, store glaspartier og sedum på taget. Husets former afrundes, og det opføres med mange niveauer.

- Tanken har været at skabe et unikt stykke land-art i Gug Alper. Bygningen skal placeres solitært i et meget dramatisk og rekreativt landskab, og det har derfor været afgørende for os, at bygningen fremstår skulpturel udefra samtidig med, at boligen er privat indefra, forklarer David Zahle, der er partner i Bjarke Ingels Group.

Aalborg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 21. januar 2020.

- Det er ikke første gang, vi samarbejder med TL Byg, og vi glæder os til at samarbejde om byggeriet, som uden tvivl bliver en fantastisk bygning af højeste kvalitet.

En drøm der går i opfyldelse
Bygherre og boligens kommende beboer er den danske iværksætter Mads Peter Veiby, som er medstifter af blandt andet M1 A/S og Spilnu.dk. Byggeriet har været undervejs i over 8 år, og for Mads Peter Veiby er det en stor milepæl, der nu er nået.

- Det er en stor drøm, der lige om lidt går i opfyldelse, når den første spade stikkes i jorden. Det er i samarbejde med BIG, COWI og TL BYG lykkedes at skabe en unik bolig, der både kan rumme min store interesse for biler og familiens ønske om at blive i Gug, hvor vi har tilbragt de sidste mange år af vores liv. Derudover er jeg ikke i tvivl om, at projektet vil have en stor tiltrækningskraft på Gug og hele Aalborgområdet, lyder det fra Mads Peter Veiby.

BIG beskæftiger sig primært med byarkitektur, og Villa Gug bliver således kun den tredje i rækken af private boliger, som arkitektgruppen står bag.


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligudvikling i København frem til 2030

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS