Antallet af fodgængere på strøggaderne i København faldt med 89 procent, da Danmark blev lukket ned som følge af coronavirus. Nu er mange af dem tilbage.

Siden år 2016 har RED, hver anden fredag, foretaget tællinger af antallet af fodgængere på strøggaderne i København. Før Covid-19 lå antallet af fodgængere mere eller mindre stabilt på omkring 4.900 fodgængere i timen på 6 udvalgte placeringer. Udsvingene i antallet af fodgængere afgøres under normale omstændigheder primært af vejrforhold samt sæsonudsving, men Covid-19 nedlukningen medførte de største udsving til dato.

Da nedlukningen af Danmark var total, viste en tælling fra den 3. april 2020, at det gennemsnitlige antal fodgængere for de seks placeringer var faldet til 538 fodgængere i timen, hvilket svarer til et fald på 89 procent sammenlignet med de seneste 4 års gennemsnit.

BUTIKS-udvikling i en ny tid. Kurset afholdes d. 11. november 2020.

Som følge af den trinvise genåbning af Danmark, har RED’s efterfølgende tællinger vist en kontinuerlig vækst i antallet af fodgængere, og ved den seneste tælling fra fredag den 22. maj var antallet af fodgængere oppe på knap 3.700 i timen, hvilket svarer til et fald på 25 procent.

- Vi forventer, at vi i løbet af de kommende måneder vil se, at fodgængerne stille og roligt vender tilbage til strøggaderne, men for at vi når tilbage til et før-corona niveau kræver det, at grænserne bliver åbnet og de udenlandske turister igen besøger København, siger Nicholas Thurø, managing partner i RED.

De lukkede grænser betyder ifølge RED , at der fortsat ikke er nogen udenlandske turister i København, og der er stadig en del mennesker, som er forsigtige og forsøger at mindske smitterisikoen og som derfor bliver væk fra steder som strøggaderne, hvor der er mange mennesker samlet. Endelig udgør en del af fodgængerne på Strøggaderne personer, som bevæger sig til og fra deres arbejde. Da en del arbejdspladser fortsat er lukket ned, reducerer det også antallet af fodgængere.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Den nye Planlov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS